«Τροφή, Νερό και Ανάσα» μας λέει χαμογελώντας η κυρία Αντωνία Ζάρπα, που είναι η επικεφαλής μιας σειράς γαστρονομικών «συναντήσεων» που έχουν κάνει διάσημη την Τήνο. Το Tinos Food Paths δημιουργήθηκε από μια ομάδα αποτελούμενη από ντόπιους επαγγελματίες της παραγωγής που έφεραν σε επαφή τυροκομεία, μικρές οικοτεχνίες, οινοποιεία, εστιατόρια, με στόχο τη διοργάνωση ενός μεγάλου γαστρονομικού φεστιβάλ κάθε χρόνο στην Τήνο.

«Απόλαυση και ανάγκη. Η τροφή είναι αυτοφροντίδα. Κάθε μπουκιά που μπαίνει μέσα μας έχει θρεπτική αξία και τροφοδοτείται με αγάπη. Δύο συστατικά που μαζί με αυτή καθαυτή την τροφή συνθέτουν τη γεύση. Το μεδούλι της τροφής ξεκινά από τον σπόρο. Βιωματικά εκτιμάς την ανεκτίμητη αξία των υλικών και βαραίνει στη συνείδησή σου ο τρόπος που θα τα χειρίζεσαι, θα μαγειρεύεις και θα καταναλώνεις. Ο κύκλος της θρέψης έχει κόπο και ο κόπος δίνει το μέτρο. Στέκομαι με δέος μπροστά στον σπόρο, στον καρπό, στο χώμα, στο νερό στο αυλάκι. Η φύση ένας σπόρος υπομονής και μια ματιά κατάματα στη γη» λέει η κυρία Ζάρπα.

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη
συνδρομή;

Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Θέλετε να γίνετε συνδρομητής;

Μπορείτε να αποκτήσετε την συνδρομή σας από εδω