Το κλείσιμο του καναλιού διάθεσης μέσω ξενοδοχείων και εστιατορίων σε όλη την Ευρώπη οδηγεί σε περιορισμό της αξίας των πωλήσεων οίνου πάνω από 50%. Ειδικά, οι ελληνικές εξαγωγές κρασιού τον μήνα Μάρτιο μειώθηκαν κατά 6,7%.

Οι πωλήσεις κρασιού σε μεγάλους λιανοπωλητές αν και αυξήθηκαν την περίοδο του περιορισμού, δεν αντισταθμίζουν τις απώλειες που προκαλούνται από τη μείωση των πωλήσεων σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ και καφέ, όπως εκτιμά ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου κ. Πάου Ρόκα.

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη
συνδρομή;

Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Θέλετε να γίνετε συνδρομητής;

Μπορείτε να αποκτήσετε την συνδρομή σας από εδω