Ο αριθμός των παραγωγών ξεπερνά τους 100

Με βάση τα στοιχεία της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ζυθοποιών «Brewers of Europe», η οποία περιλαμβάνει 29 ενώσεις ζυθοποιών από ισάριθμα ευρωπαϊκά κράτη, στην Ελλάδα το 2011 δραστηριοποιούνταν 7 μικροζυθοποιίες.

Σύμφωνα με τον Σοφοκλή Παναγιώτου, σήμερα η εγχώρια μικροζυθοποιία μετρά 55 – 60 επιχειρήσεις. Αν μάλιστα προσμετρήσουμε και τις νομαδικές ζυθοποιίες που παράγουν σε εγκαταστάσεις τρίτου (δεν συνυπολογίζονται τυπικά στις μικροζυθοποιίες), ο αριθμός των μικροζυθοποιών ξεπερνά τους 100.

Οι περισσότερες ενάρξεις επιχειρήσεων, 14 τον αριθμό, έγιναν το 2016, ενώ 9 νέες μικροζυθοποιίες ξεκίνησαν να «βράζουν» τις μπίρες τους το 2019. Ακόμη και το 2020, εν μέσω αυστηρών lockdowns, 5 νέες επιχειρήσεις ξεκίνησαν τη λειτουργία τους.

Μέσα στη δεκαετία υπήρξαν και αποχωρήσεις, ωστόσο το ενδιαφέρον παραμένει έντονο, λένε παράγοντες της αγοράς.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.