Με βάση τα στοιχεία της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ζυθοποιών «Brewers of Europe», η οποία περιλαμβάνει 29 ενώσεις ζυθοποιών από ισάριθμα ευρωπαϊκά κράτη, στην Ελλάδα το 2011 δραστηριοποιούνταν 7 μικροζυθοποιίες.

Σύμφωνα με τον Σοφοκλή Παναγιώτου, σήμερα η εγχώρια μικροζυθοποιία μετρά 55 – 60 επιχειρήσεις. Αν μάλιστα προσμετρήσουμε και τις νομαδικές ζυθοποιίες που παράγουν σε εγκαταστάσεις τρίτου (δεν συνυπολογίζονται τυπικά στις μικροζυθοποιίες), ο αριθμός των μικροζυθοποιών ξεπερνά τους 100.

Οι περισσότερες ενάρξεις επιχειρήσεων, 14 τον αριθμό, έγιναν το 2016, ενώ 9 νέες μικροζυθοποιίες ξεκίνησαν να «βράζουν» τις μπίρες τους το 2019. Ακόμη και το 2020, εν μέσω αυστηρών lockdowns, 5 νέες επιχειρήσεις ξεκίνησαν τη λειτουργία τους.

Μέσα στη δεκαετία υπήρξαν και αποχωρήσεις, ωστόσο το ενδιαφέρον παραμένει έντονο, λένε παράγοντες της αγοράς.