Ξεπέρασαν τις 30 οι συναντήσεις που είχε η διοίκηση της ΔΕΗ με εκπροσώπους funds και διεθνών οικονομικών αναλυτών στο Λονδίνο στο πλαίσιο του επενδυτικού συνεδρίου που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών με τη Morgan Stanley.

Funds από της ΗΠΑ, όπως τα Sandglass και Manulife, αλλά και από την Ευρώπη, όπως για παράδειγμα τα βρετανικά Senvest, Polygon και TFG Asset management, ζήτησαν και έλαβαν ενημέρωση για τις προοπτικές του ομίλου. Το στρατηγικό σχέδιο της δημόσιας εταιρείας για την ανάπτυξη στις ΑΠΕ, τις εξαγορές στο εξωτερικό και τον ψηφιακό μετασχηματισμό βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών.

Πληροφορίες θέλουν τα funds αυτά να επιδιώκουν την είσοδό τους είτε στη μετοχή της ΔΕΗ είτε στα δύο ομόλογα των 775 εκατ. ευρώ με λήξη το 2026 και 500 εκατ. ευρώ με λήξη το 2028.

Με δύο επενδυτικά funds που είναι τοποθετημένα σε ελληνικές εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες συναντήθηκε η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ στο πλαίσιο του επενδυτικού συνεδρίου που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών με τη Morgan Stanley.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το βρετανικό Silchester International Investments, που κατέχει ποσοστό περί το 10% στην ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών. Οι δύο πλευρές, λένε οι πληροφορίες, επιβεβαίωσαν την καλή συνεργασία τους και συζήτησαν και προοπτικές ενδυνάμωσής της.

Οι πληροφορίες θέλουν επίσης να υπήρξε και συνάντηση με το fund Helicon Investments που είναι τοποθετημένο στη ΔΕΗ, τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και την Τράπεζα Πειραιώς.

Η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ στο Λονδίνο αναζήτησε και συνέργειες για τη θυγατρική του Grid Telecom με σκοπό την ανάπτυξη data centers.

Χρήστος Κολώνας