«Για τα μάτια σου μόνο»
Οι φόρμες του σκι έχουν χρώμα ροζ. Οι κυρίες και δεσποινίδες τις παράγγειλαν στους οίκους Moncler και Chanel, έχοντας συγχρόνως εξασφαλίσει τα τεράστια γυαλιά, μάσκες, τα γάντια και κασκόλ με τα logo σε ασημί και χρυσό. Λίγο αργότερα, στη διάρκεια της βόλτας μας στον μεγάλο κεντρικό δρόμο του δημοφιλούς χιονοδρομικού spot, συναντάμε υπέρκομψες Ιταλίδες με πανάκριβες γούνες να συνοδεύουν τις ροζ φόρμες και τις γούνινες ψηλές μπότες. Σκέφτομαι ότι ανάλογες, υπέροχες ζιμπελίνες, λύγκες, τσιντσιλά επέλεγαν τρελά πριν από αρκετά χρόνια οι κυρίες και δεσποινίδες μέσα από τον οίκο της Ελένης Σαμαρά επί της οδού Μητροπόλεως. Ενα ατελιέ που θύμιζε ανάλογα στην Avenue Montaigne στο Παρίσι και είχαν επισκεφθεί η Μαρέλα Ανιέλι και άλλες διεθνείς προσωπικότητες. Καθόμαστε σε ένα από τα μικρά, γραφικά spots για φαγητό, με το βλέμμα να κολλάει απέναντι στο φωτογραφείο της Kodak. Εκεί είχε γυριστεί μια από τις αξέχαστες σκηνές της ταινίας James Bond «Για τα μάτια σου μόνο». Ζητούμε το κρασί που κυκλοφόρησαν στην αγορά οι Dolce & Gabbana. Το βράδυ πλησιάζει, ετοιμαζόμαστε για επίσκεψη στο private club χαμένο στο δάσος. Με super μίνι φορέματα με παγέτες και μπότες πανύψηλες βραδινές με κρύσταλλα του Saint Laurent…
Sushi μέσα
στα Χριστούγεννα και κορυφαίοι
της γαστρονομίας
Παρακολουθώ τη γαλλική μυτούλα της Εσθήρ να «βουτάει» μέσα στην κούπα με τη ζεστή σοκολάτα. Απαραίτητη ύστερα από ένα πλούσιο γεύμα. Φίλοι μάς τηλεφωνούν από την Αθήνα για να μας ενημερώσουν γύρω από κάποια πράγματα τα οποία γίνονται εκεί, λίγο πριν σημάνουν δυνατά οι γιορτινές καμπάνες. Τα περισσότερα γεύματα είναι μικρά αλλά ιδιαίτερα πλούσια, glamorous, εντυπωσιακά. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η γρίπη των πτηνών έκανε κυρία η οποία κατοικεί στην πλέον υψηλή βουνοκορφή της Εκάλης να… εκδιώξει τις γαλοπούλες και κοτόπουλα από τα ογκώδη ροζ και γαλάζια ψυγεία της αχανούς κουζίνας της. Η επικίνδυνη επιδημία, η οποία εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς, κάνει αρκετούς να γεμίζουν με συναισθήματα φόβου για οτιδήποτε… πετάει. Ευτυχώς που ο αγαπημένος μας Αγιος Βασίλης έρχεται με άμαξα που τη σέρνουν τάρανδοι και όχι επάνω στην πλάτη κάποιου υπερήφανου αετού. Στα περισσότερα ιδιωτικά δείπνα μαγειρεύουν κρεατικά με σάλτσες από βατόμουρο. Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι οι οποίοι επιμένουν στις… ιαπωνικής προέλευσης διαδρομές. Στενή μου φίλη, super model, η οποία έδωσε το «παρών» στο σπίτι καλού της φίλου στα βόρεια προάστια, μου έλεγε ότι ο οικοδεσπότης είχε προσκαλέσει πασίγνωστο chef για να μαγειρέψει αποκλειστικά και μόνο sushi. Ο πολύ γνωστός chef δεν φτιάχνει μόνο εκλεκτά «ιδιαίτερα» μαγειρεμένα κρεατικά (με top τηγανητές πατάτες) αλλά… παίζει στα δάχτυλα και την ιαπωνική κουζίνα. Στο κάλεσμα δεν ήταν περισσότερα από 40 άτομα. Ο έλληνας chef είναι φίλος με τον Φεράν Αντριά, ο οποίος έρχεται αρκετές φορές για να μαγειρέψει ειδικά για ισχυρούς του χρήματος στην Αθήνα, στη Μύκονο και στη Σαντορίνη. Λατρεύω την κουζίνα του Φεράν, ακριβώς όπως και τα γλυκά του αδελφού του, επίσης διάσημου ζαχαροπλάστη Αλμπέρ Αντριά. Ειλικρινά δεν γνωρίζω ποιος ετοίμασε το μενού στα «σπαστά» γεύματα (Δευτέρα και Τετάρτη στην κατοικία της Χάλα Χούρι, οι εντυπώσεις όμως και τα σχόλια που «ταξίδεψαν» μαζί με τα χριστουγεννιάτικα αστέρια πάνω από τα βόρεια προάστια ήταν ιδιαίτερα κολακευτικά.