Ενα μεγάλο πράσινο φύλλο «τυλιγμένο» σε σταγόνες νερού έπεσε ξαφνικά μέσα στο πιάτο με τις διαμαντένιες λεπτομέρειες που είχε σχεδιάσει ειδικά ο David Yurman. Κοίταξα ξαφνιασμένη τον αστακό με καρπάτσιο, χαβιάρι, passion & grilled fruits, αγαπημένη γαστρονομική πρόταση του σεφ Ντάνι, ο οποίος είχε φθάσει αποκλειστικά για τη βραδιά από το Los Angeles, να… αλλάζει χρώμα. Τα πορτοκαλί, κίτρινα και κόκκινα χρώματα άρχισαν να εξαφανίζονται. Τη θέση τους πήρε μια περίεργη, θα τη χαρακτήριζα, απόχρωση, κάτι σε πρασινογάλαζο. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής, ο οποίος καθόταν ακριβώς δίπλα μου, προσπάθησε να εξηγήσει το… φαινόμενο. Τελικά καταλάβαμε ότι τα δέντρα στον τεράστιο κήπο είχαν υποστεί κάποιες εικαστικές παρεμβάσεις. Ο οικοδεσπότης παγκοσμίου εμβέλειας κολεξιονέρ είχε ζητήσει από γνωστό εικαστικό να «ζωγραφίσει» τα φύλλα στα δέντρα, έτσι όπως είχε κάνει στα πλαϊνά και στον βυθό της μεγαλειώδους πισίνας. Εσκυψα στο αφτί του στενού μου φίλου. Τον ρώτησα να με πληροφορήσει τι είδους ακριβώς υλικά χρησιμοποιεί για τις πανάκριβες δημιουργίες του ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης. Ο golden heir απευθύνθηκε στον σημαντικό συλλέκτη Γκαλάτσι-Γκαλάτσι, που εκείνη τη στιγμή είχε «τσιμπήσει» με το πιρούνι του το passion fruit. Ο ιδιοκτήτης της περίφημης συλλογής έργων Frank Stella απέφυγε να απαντήσει. Εκείνη τη στιγμή ο σεφ Ντάνι έκανε την εμφάνισή του στον κήπο. Οι προσκεκλημένοι άρχισαν να τον χειροκροτούν ενθουσιασμένοι. Ο σεφ έκανε μια βαθιά υπόκλιση μπροστά στους ιδιοκτήτες του κιτς αλλά υπέρλαμπρου mansion στο Καβούρι. Το private dinner ήταν το αποχαιρετιστήριο για το καλοκαίρι. Το ημερολόγιο έδειχνε Πέμπτη 1η Αυγούστου…
Περιεχόμενο για συνδρομητές
Έχετε ήδη συνδρομή;Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω
Είσοδος