Η θεραπαινίς Καντελάρια διόρθωσε τα βολάν γύρω από την κάτασπρη ποδιά της. Απλωσε το χέρι και τοποθέτησε το βαρύτιμο, ασημένιο καπάκι που είχε «κυλήσει» στην άλλη πλευρά του πάγκου της ροζ κουζίνας, πάνω από το Boef Bourguignon. Σκέφθηκε ότι το τρυφερό μοσχαράκι με προέλευση τη Βουργουνδία, στην Ανατολική Γαλλία, έπρεπε να προστατευθεί από το άτακτο pincher Ρόμελ, το οποίο σαν γερμανικό πάντσερ ορμούσε στα gourmet πιάτα που ετοίμαζε ο σεφ Φλορεντίν. Ο γάλλος σπεσιαλίστας της κουζίνας είχε κληθεί από τον μεγαλοβιομήχανο, χρυσό κληρονόμο Φίφη Δελμούζο-Κασσανδρή στο απόλυτα ροζ (σε απόχρωση ιντιέν) mansion της Εκάλης για να προετοιμάσει ένα μικρό private dinner με έντονο γαλλικό άρωμα. Ο συμπαθής, ακούραστος εργάτης της μαγειρικής, δημοφιλέστατος στους κύκλους των βορείων προαστίων, «άφησε» το μοσχαράκι να κολυμπάει μέσα σε ένα πανάκριβο κόκκινο κρασί. Ισως έτσι ξεχωρίζει το πρώην ταπεινό πιάτο των λαϊκών στρωμάτων στα φτωχά προάστια των Παρισίων από εκείνα που σερβίρονται στα σπίτια των Avenue Foch, Avenue Matignon ή Montaigne. Τα συλλεκτικά γαλλικά κρασιά που χρησιμοποιούνται στη διάρκεια της διαδικασίας του μαγειρέματος κάνουν σίγουρα τη διαφορά. Το καταλαβαίνεις άλλωστε από τη γεύση. Το κατοικίδιο της βίλας Κασσανδρή τρέφει αδυναμία ακόμα και σε αυτά τα… πτωχά φουαγκρά. Ο chef Φλορεντίν (αντικατέστησε στην κουζίνα του mansion τον μεγάλο Joel Robuchon, τον οποίο «έμαθε» στους Ελληνες μέσα από τις ιδιωτικές προσκλήσεις του στη χώρα μας ο επιχειρηματίας Ντόρης Μαργέλος που έφυγε πριν από μερικές ημέρες από τη ζωή) συνδυάζει κρεατικά, φουαγκρά, χαβιάρι και γαρίδες με έναν μοναδικό, αριστοτεχνικό τρόπο. Ο κ. Δελμούζος-Κασσανδρής τον συγκρίνει με εκείνους οι οποίοι δουλεύουν στις κουζίνες του βραβευμένου με Michelin εστιατορίου «Provencal» μέσα στο Grand Hotel du Cap-Ferrat της αλυσίδας Four Seasons. Magnifique!
Περιεχόμενο για συνδρομητές
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.