Στο επικείμενο άνοιγμα τη Δευτέρα των καταστημάτων σίτισης σε όλη την Ελλάδα έχει στραφεί το ενδιαφέρον της κυβέρνησης και του οικονομικού κόσμου της χώρας. Στο επίκεντρο, οι σεφ και οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων, οι οποίοι καλούνται να βγουν από την κρίση της παγκόσμιας πανδημίας, κρατώντας σταθερή την ποιότητα των υπηρεσιών τους, ώστε όχι μόνο να επιβιώσουν αλλά και να προαγάγουν τη γαστρονομική μας κουλτούρα.

Την κατάσταση περιγράφει ο σεφ Πάνος Ιωαννίδης, ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Ovio»: «Αυτή τη στιγμή τα εστιατόρια ανοίγουν για να μην κλείσουν οριστικά. Προσωπικά, το πρώτο μου μέλημα, με την αναγκαστική και δραστική μείωση των κουβέρ μας, είναι να κρατήσω όλα τα παιδιά μου στο εστιατόριο, στα οποία έχω επενδύσει και είναι αναντικατάστατα. Εργάζονται στην εστίαση 35.000 άνθρωποι. Την κυβέρνηση τη συμφέρει να μη βγουν στην ανεργία, στηρίζοντας τις επιχειρήσεις για να τους κρατήσουν με όποιον τρόπο γίνεται. Εμείς από τη μεριά μας θα εξαντλήσουμε τη δημιουργικότητά μας για να κρατήσουμε τις τιμές μας, χωρίς να υποβαθμίσουμε την ποιότητα. Μπορούμε, για παράδειγμα, να ενισχύσουμε τα εθνικά προϊόντα, όπως κάνουν στην Ιταλία, τα οποία είναι μοναδικά. Εχουμε σημαντική γαστρονομική κουλτούρα, ευκαιρία να την αξιοποιήσουμε με δημιουργικές ιδέες».

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη
συνδρομή;

Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Θέλετε να γίνετε συνδρομητής;

Μπορείτε να αποκτήσετε την συνδρομή σας από εδω