Τα χρυσαφένια κύματα του Domaine Dulcaux Chateauneuf Du Pape Blanc δημιουργούσαν εντυπωσιακό θέαμα καθώς ένα ροζ τριαντάφυλλο ακουμπούσε το baccarat ποτήρι. Ο μεγαλοεφοπλιστής, μεγαλογαιοκτήμων Ντίντης Ευπαλίδης παρακολουθούσε τις κινήσεις μελών του πληρώματος της υπερπολυτελούς θαλαμηγού «Blue Lion» την ώρα που εκείνοι τοποθετούσαν το κρασί από την περιοχή Rhone της Νότιας Γαλλίας στα ποτήρια ενός πανάκριβου σερβίτσιου που είχε ανακαλύψει σε αντικερί της Φλωρεντίας. Το λευκό γαλλικό κρασί ταίριαξε απόλυτα με τη γεύση των πιάτων υψηλής γαστρονομίας που ο γάλλος chef Ντετί είχε ετοιμάσει αποκλειστικά για τους καλεσμένους του γοητευτικού shipowner. Αστακοί, γαρίδες, καραβίδες και σολομός μαζί με σαλάτες αποτελούσαν τα «συστατικά» για τα γεύματα που λατρεύουν οι ξένοι όταν επισκέπτονται τα καλοκαίρια τη χώρα μας. Ισραηλινός μεγαλοεπιχειρηματίας ο οποίος επισκέπτεται αυτές τις ημέρες την Ελλάδα λόγω της μεγάλης ναυτιλιακής γιορτής των Ποσειδωνίων έλεγε στους υπόλοιπους καλεσμένους ότι στην άκρως γοητευτική, παραμυθένια Νότια Γαλλία, από το Pacherenc du Vic Bilh μέχρι το Languedoc και Caillac δημιουργούνται πλέον τα εξαιρετικά λευκά κρασιά. Ναι, ναι εκεί στο «άντρο» των εμβληματικών red wines. Ο Ντίντης Ευπαλίδης κούνησε ικανοποιημένος το κεφάλι του. Τελικά είναι σε όλα πολύ μπροστά. Εκτός από τις τεράστιες επιτυχίες στο shopping, τις επιχειρήσεις, τις επικερδείς αγορές τέχνης και τις… πλατινομαλλούσες καλλίγραμμες νεαρές καλλονές, πρωτοπορεί και στις επιλογές των κρασιών.
Περιεχόμενο για συνδρομητές
Έχετε ήδη συνδρομή;Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω
Είσοδος