Mε την τεχνολογία 6ης γενεάς (6th Generation – 6G) να σχεδιάζεται ήδη στα μεγάλα ερευνητικά κέντρα του πλανήτη, είναι ώριμο να πούμε ότι η επόμενη δεκαετία θα είναι μια περίοδος κατά την οποία θα δούμε τεχνολογικά «άλματα». Υπολογίζεται ότι περίπου δέκα χρόνια έχουμε μπροστά μας πριν την ολοκλήρωση των σχεδιασμών και την πλήρη εμπορική εκμετάλλευση των τεχνολογιών 6G. Βέβαια, με την ώθηση που έδωσαν τα δυο χρόνια της πανδημίας και τη μεταφορά σχεδόν όλων των δραστηριοτήτων μας online, ο πλανήτης ήδη «τρέχει» προς την επόμενη Ψηφιακή Εποχή. Και οι προβλέψεις φέρνουν τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης πλέον σε τεράστια κλίμακα, με καινοτόμες εφαρμογές, εναέρια δίκτυα, αυτοματοποιήσεις, νέες «έξυπνες πόλεις», γρήγορες αποφάσεις κ.λπ.
Στο σήμερα και στην εφαρμογή των συστημάτων επικοινωνίας 5ης γενεάς (5G), ξέρουμε ήδη ότι έχουν σχεδιαστεί για υψηλότερες ταχύτητες, μεγαλύτερη χωρητικότητα και χαμηλότερη καθυστέρηση, ενώ αναμένεται να πυροδοτήσουν καινοτόμες εφαρμογές στο διαδίκτυο των πραγμάτων (Internet of Things – IoT).
Το σύστημα 5G είναι η εξέλιξη των συστημάτων προηγούμενων γενεών: του 4G, που παρείχε υψηλές ταχύτητες για την υποστήριξη του video streaming, του 3G, που υποστήριξε τη διασύνδεση έξυπνων τηλεφώνων, και του 2G, που ήταν το πρώτο ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας με ευρεία γεωγραφική κάλυψη.

Όχι μόνο υψηλότερες ταχύτητες

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη
συνδρομή;

Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Θέλετε να γίνετε συνδρομητής;

Μπορείτε να αποκτήσετε την συνδρομή σας από εδω