Οι τάσεις της παρασκευής τροφίμων μετά την COVID-19

Καθώς η ανθρωπότητα μετρά πια δέκα μήνες συνύπαρξης με τον κορωνοϊό, η βιομηχανία και η παγκόσμια παραγωγή τροφίμων βρίσκονται μπροστά σε ραγδαίες εξελίξεις και αλλαγές. Αλλαγές οι οποίες φαίνεται ότι ήρθαν για να μείνουν.

Οι βασικότεροι παράγοντες που επηρεάζουν τις εξελίξεις, από τη μεριά των καταναλωτών, είναι η ανάγκη ενίσχυσης της υγείας, της ευεξίας και κατ’ επέκταση του ανοσοποιητικού, η ασφάλεια και η διαφάνεια. Το μεγάλο ζήτημα για τη βιομηχανία τροφίμων είναι να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις και μάλιστα με χαμηλές τιμές προϊόντων, καθώς η πανδημία συνοδεύεται από οικονομική κρίση, με άγνωστη πρόβλεψη.

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη συνδρομή;Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.