Χάρης Δημοσθενόπουλος

Τα τελευταία χρόνια πολλές εκθέσεις από μεγάλους οργανισμούς έχουν αναδείξει τον κρίσιμο ρόλο της διατροφής στην ανθρώπινη υγεία και στην πρόληψη των μη μεταδοτικών ασθενειών, αυτών που ονομάζονται πλέον μη μεταδιδόμενα νοσήματα  («Noncommunicable diseases» – NCDs). Την ίδια στιγμή όλο και περισσότερες μελέτες και ερευνητικά δεδομένα φτάνουν στο συμπέρασμα ότι οι διατροφικές μας επιλογές και ο τρόπος που τρώμε αλλά και οι μέθοδοι με τις οποίες παράγουμε τα τρόφιμα μας επηρεάζουν και επηρεάζονται από την κοινωνία και το περιβάλλον μας.

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη
συνδρομή;

Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Θέλετε να γίνετε συνδρομητής;

Μπορείτε να αποκτήσετε την συνδρομή σας από εδω