Η συνεχώς αυξανόμενη ποσότητα των απορριμμάτων, ως αποτέλεσμα της υπερκατανάλωσης και της έλλειψης μιας προσανατολισμένης Zero Waste φιλοσοφίας από τη μεριά των πολιτών και των επιχειρήσεων, προκαλεί έντονη ανησυχία παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία και εκτιμήσεις της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης, ο κλάδος καφεστίασης και φιλοξενίας (HoReCa) μεμονωμένα παράγει περίπου το 25% με 35% των συνολικών απορριμμάτων της χώρας, γεγονός που τον καθιστά κρίσιμη πηγή συγκέντρωσης ανακυκλώσιμων υλικών και κατ’ επέκταση «δίοδο», μέσω της ενημέρωσης και εκπαίδευσης, προς μια πιο υπεύθυνη και βιώσιμη λειτουργία.

Ο κλάδος HoReCa αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας της Coca-Cola Hellas και έναν πολύτιμο σύμμαχο στο όραμά της «Για Εναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα». Για τον λόγο αυτόν η εταιρεία στρέφει το ενδιαφέρον της σε αυτόν και εξελίσσει περαιτέρω το πρώτο Δίκτυο Zero Waste HoReCa – που έως σήμερα αριθμεί 569 μέλη – μεταφέροντας το Δίκτυο σε ένα ψηφιακό περιβάλλον ώστε να προσεγγίσει τους πρωταγωνιστές αυτού του κλάδου πιο εύκολα και σε μεγαλύτερη κλίμακα ανά την Ελλάδα.

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη
συνδρομή;

Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Θέλετε να γίνετε συνδρομητής;

Μπορείτε να αποκτήσετε την συνδρομή σας από εδω