Απο τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στη φυλακή: Η υπόθεση της Jane Andrews

Απο τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στη φυλακή: Η υπόθεση της Jane Andrews 1
Getty Images

Η Jane Andrews ήταν ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας, που κατάφερε να μπει στο Παλάτι, να γίνει κολλητή με τη Sarah Ferguson και να συνδεθεί ερωτικά με πολυεκατομμυριούχους. Θα μπορούσε να είναι μια μοντέρνα Σταχτοπούτα, αν η ίδια δεν έβαζε τέλος στο παραμύθι της, με τον πιο βίαιο τρόπο.

ΑΠΟ ΣΙΝΤΥ ΧΑΤΖΗ

Η Jane Andrews ήταν ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας, που μέσα από την αγάπη της για τη μόδα, κατάφερε να μπει στα ανάκτορα του Μπάκιγκχαμ, να γίνει στενή φίλη της Sarah Ferguson και να συνδεθεί ερωτικά με πολυεκατομμυριούχους.

Η ζωή της θύμιζε μοντέρνα Σταχτοπούτα, όμως, σύντομα η ίδια θα έβαζε τέλος στο παραμύθι της, με τον πιο βίαιο τρόπο. Αυτή είναι η ζωή, τα ψέματα και το έγκλημα της Jane Andrews.

Δύσκολα νεανικά χρόνια και πρώτη απόπειρα αυτοκτονίας

H Jane Dawn Elizabeth Andrews γεννήθηκε στην Αγγλία την 1η Απριλίου 1967. Ο πατέρας της εργαζόταν ως ξυλουργός και η μητέρα της ως κοινωνική λειτουργός. Με τα χρόνια, η οικογένεια συγκέντρωσε μεγάλα χρέη και για να ανταπεξέλθουν οικονομικά, χρειάστηκε να περιορίσουν τα έξοδά τους. Έτσι, η Jane Andrews από νεαρή ηλικία, στερήθηκε μερικές από τις μικρές χαρές της παιδικής ζωής. Οι γονείς της δε μπορούσαν να της αγοράζουν συχνά καινούργια παιχνίδια ή ρούχα και σπάνια έβγαιναν έξω ή πήγαιναν διακοπές. Κάποια στιγμή, με τα χρέη να γίνονται ακόμη πιο ασφυκτικά, η οικογένεια μετακόμισε σε ένα μικρό σπίτι, το οποίο δε διέθεταν καν τουαλέτα.

Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, οι Andrews δε ζήτησαν ποτέ βοήθεια από κανέναν. Ως οικογένεια, σπάνια εξέφραζαν παράπονα και ανησυχίες και προσπαθούσαν να διατηρήσουν μια καλή εικόνα για τον έξω κόσμο. Οι γονείς της Jane ήταν αρκετά αυστηροί και ψυχροί, καλλιεργώντας ένα κλίμα στο οποίο κανένας στην οικογένεια δεν εξέφραζε ανοιχτά τα συναισθήματά του. Στο σχολείο, η Andrews ήταν μελετηρή και πολλά υποσχόμενη μαθήτρια, αριστεύοντας στο Γυμνάσιο. Ωστόσο, όταν η οικογένεια μετακόμισε και χρειάστηκε να αλλάξει σχολείο, αυτό ήταν κάτι που την επηρέασε βαθύτατα. Φυσικά, δεν εξέφρασε ποτέ τη δυσαρέσκειά της στους γονείς της.

Καθ' όλη τη διάρκεια της εφηβείας της, η Andrews πάλευε με διάφορα ψυχολογικά προβλήματα, όπως κατάθλιψη, κρίσεις πανικού και μια διατροφική διαταραχή. Στα 15 της είχε χάσει πλέον το ενδιαφέρον της για το σχολείο κι έκανε συχνά κοπάνες. Όταν η διεύθυνση του σχολείου ενημέρωσε τη μητέρα της για τις απουσίες της, η Jane τρομαγμένη αποφάσισε να κάνει κάτι δραστικό. Κλειδώθηκε στο μπάνιο κι άρχισε να καταπίνει, ένα-ένα, όλα τα χάπια που βρήκε στο ντουλαπάκι, σε μια προσπάθεια να αυτοκτονήσει πριν γυρίσει η μητέρα της σπίτι. Όταν η μητέρα της τη βρήκε αργότερα στο δωμάτιό της, σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, δεν έκανε τίποτα απολύτως. Ευτυχώς, η δόση δεν ήταν αρκετή ώστε να τη σκοτώσει και η Jane επιβίωσε. Δύο χρόνια αργότερα, σε ηλικία 17 ετών, έμεινε έγκυος και έκανε έκτρωση, μια εμπειρία που την άφησε τραυματισμένη για το υπόλοιπο της ζωής της, όπως θα δήλωνε αργότερα.

Η αγγελία που της άλλαξε τη ζωή

Παρά τα δύσκολα νεανικά της χρόνια, υπήρξε ένα πάθος το οποίο την κρατούσε ζωντανή: η μόδα. Σπούδασε σχέδιο μόδας στο Grimsby College of Art και στη συνέχεια εργάστηκε στην εταιρεία Marks & Spencer. Είναι σημαντικό να τονιστεί πως η Jane Andrews ήξερε από μικρή ηλικία πως ήθελε να πετύχει. Βλέποντας τους συνομηλίκους της να απολαμβάνουν μικρότερες ή μεγαλύτερες πολυτέλειες, τις οποίες εκείνη είχε στερηθεί, έδωσε όρκο στον εαυτό της πως θα έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να μην βρεθεί ποτέ στη θέση των γονιών της. Γι'αυτό, ήταν σε συνεχή αναζήτηση της τέλειας ευκαιρίας, που θα της έφερνε όλα όσα είχε φανταστεί: δόξα, πλούτη και επιτυχία.

Στα 21 της, ξεφυλλίζοντας το περιοδικό The Lady, έπεσε πάνω σε μία ανώνυμη αγγελία: «Ζητείται προσωπική στυλίστρια, που θα έχει τη δυνατότητα να σχεδιάζει και δικά της κομμάτια». Ήταν η τέλεια θέση για την Jane, γι'αυτό και έστειλε αμέσως βιογραφικό. Έξι ολόκληρους μήνες μετά, κι ενώ είχε ξεχάσει τελείως την αγγελία, η Jane δέχτηκε ένα τηλεφώνημα. Όχι μόνο ενδιαφέρονταν να την προσλάβουν, αλλά της αποκάλυψαν και τη μυστική πελάτισσά της, που δεν ήταν άλλη από την Fergie (όχι των Black Eyed Peas). H Δούκισσα του York, Sarah Ferguson, κατά κόσμον "Fergie", ήταν η τότε σύζυγος του Πρίγκιπα Andrew και ένα από τα σημαντικότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Η συγκεκριμένη θέση ήταν όλα όσα είχε ονειρευτεί η Jane Andrews. Ο μηνιαίος μισθός ήταν £18,000 (ισοδύναμο με £61,000 το 2023) και, για τις ανάγκες της δουλειάς της, θα μετακόμιζε μέσα στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Επιπλέον, το παλάτι κάλυπτε όλα τα έξοδά της, το ντύσιμό της και τις εξόδους με τη Δούκισσα Sarah. Η Jane ξαφνικά βρέθηκε να απολαμβάνει μια αρκετά πολυτελή ζωή και να περιτριγυρίζεται από την αφρόκρεμα της βρετανικής κοινωνίας.

Απο τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στη φυλακή: Η υπόθεση της Jane Andrews 2
Getty Images

Ένας κλώνος της Fergie

Την πρώτη της μέρα στη δουλειά, η Jane βρήκε ένα μεγάλο καλάθι με λουλούδια στην κρεβατοκάμαρά της, με μια κάρτα που έλεγε: «Καλωσόρισες στην ομάδα! Με αγάπη, το αφεντικό». Η Jane και η Fergie γρήγορα έγιναν οι καλύτερες φίλες. Η Δούκισσα καλούσε την Jane σε όλες τις εξόδους της και την έφερνε σε επαφή με τους επιφανείς φίλους της. Η τριβή με την υψηλή κοινωνία έκανε τη Jane Andrews να νιώθει άβολα για την καταγωγή της. Αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για να αφομοιωθεί, η νεαρή σχεδιάστρια άλλαξε τα πάντα πάνω της, προκειμένου να μοιάσει στο είδωλό της: τη Δούκισσα Sarah Ferguson.

Ανέλυε κάθε κίνηση, κάθε έκφραση και χειρονομία της Fergie, προσπαθώντας να της μοιάσει. Έκανε μαθήματα ορθοφωνίας για να εξαλείψει την προφορά της, η οποία μαρτυρούσε την ταπεινή της καταγωγή. Σταδιακά, υιοθέτησε το ίδιο χτένισμα και ντύσιμο με τη δούκισσα. Οι δύο γυναίκες μοιράζονταν ένα ακόμη κοινό: υπέφεραν και οι δύο από διατροφικές διαταραχές και συχνά, ακολουθούσαν τις ίδιες εξαντλητικές δίαιτες. Το rebranding της στυλίστριας είχε πετύχει: ήταν πλέον ένας νεαρότερος κλώνος της δούκισσας του York.

Έναν χρόνο αργότερα, το 1989, η 22χρονη Jane άρχισε να βγαίνει με τον κατά 20 χρόνια μεγαλύτερό της, Christopher Dunn-Butler, στέλεχος της IBM. Μόλις τρεις μήνες μετά, παντρεύτηκαν. Χώρισαν πέντε χρόνια αργότερα, εξαιτίας των συζυγικών απιστιών της Andrews. Πριν το διαζύγιο, είχε ήδη μπει στη ζωή της ο Δημήτρης Χορν (όχι ο γνωστός), γόνος Ελλήνων εφοπλιστών. Το ερωτευμένο ζευγάρι αποφάσισε να συζήσει σε ένα διαμέρισμα εκτός του παλατιού.

Απο τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στη φυλακή: Η υπόθεση της Jane Andrews 3
Getty Images

Το σκάνδαλο της Fergie

Κι ενώ η ζωή χαμογελούσε στη Jane, η Fergie περνούσε μία από τις πιο δύσκολες περιόδους. Ο γάμος της με τον Πρίγκιπα Andrew κατέρρεε για χρόνια. Ο πρίγκιπας ήταν αξιωματικός του ναυτικού, γι'αυτό και περνούσε μέγαλα διαστήματα μακριά από την οικογένειά τους. Σύμφωνα με τη δούκισσα, τα πρώτα 5 χρόνια του γάμου τους, το ζευγάρι συναντιόταν για περίπου 40 μέρες τον χρόνο! Ο πρίγκιπας δε βρισκόταν καθόλου στο πλευρό της κατά τη διάρκεια της πρώτης της εγκυμοσύνης. Αλλά η ταφόπλακα στο γάμο τους, ήταν οι παπαρατσικές φωτογραφίες που έκαναν τον γύρο των εφημερίδων το 1992, δείχνοντας τη Fergie στο πλευρό του Τεξανού πολυεκατομμυριούχου playboy, Steve Wyatt. Στις φωτογραφίες, ο Wyatt κρατά την κόρη της δούκισσας, Πριγκίπισσα Βεατρίκη.

Το σκάνδαλο είχε και δεύτερο γύρο, όταν κυκλοφόρησαν φωτογραφίες που έδειχναν τη Fergie να κάνει topless ηλιοθεραπεία στη Γαλλική Ριβιέρα, ενώ ο επίσης Τεξανός οικονομικός της σύμβουλος, John Bryan της έγλειφε τις πατούσες! Το βασιλικό ζεύγος ανακοίνωσε τον χωρισμό του δύο μήνες αργότερα. Αυτό ήταν ένα τεράστιο σκάνδαλο για την εποχή, το οποίο θα φάνταζε τόσο δα μικρό, μετά τις αποκαλύψεις για την παιδοφιλία του Πρίγκιπα Andrew.

Σύμφωνα με τη Fergie, η Jane της στάθηκε σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, χαρακτηρίζοντάς την ως τον πιο αληθινό άνθρωπο στη ζωή της. Το διαζύγιο της δούκισσας, σήμαινε πως θα έπρεπε να αφήσει πίσω το παλάτι, ωστόσο, αποφάσισε να κρατήσει τη στυλίστριά της.

Απο τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στη φυλακή: Η υπόθεση της Jane Andrews 4
Απο τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στη φυλακή: Η υπόθεση της Jane Andrews 5

Το σκοτεινό πρόσωπο της Jane Andrews

Η σχέση της Jane με τον Χορν βρισκόταν σε μεγάλη κρίση. Μετά από έναν καβγά, η στυλίστρια έκανε άνω κάτω το διαμέρισμά τους, κάτι που ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Έλληνα εφοπλιστή. Μετά τον χωρισμό τους, η Jane αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει με μια δόση χαπιών. Χρόνια αργότερα, θα λάμβανε τη διάγνωση ότι έπασχε από οριακή διαταραχή. Άτομα με τη συγκεκριμένη διαταραχή προσωπικότητας, έχουν συχνά ένα αγαπημένο πρόσωπο στη ζωή τους και εμπειρίες όπως η απώλεια και η απόρριψη φέρνουν τεράστια -συχνά δυσανάλογη- ψυχική οδύνη για τους πάσχοντες, οδηγώντας τους σε ακραίες αντιδράσεις.

Όπως και η Jane, έτσι και η Fergie στάθηκε στο πλευρό της φίλης της σε αυτήν τη σκοτεινή περίοδο. Σιγά-σιγά, οι δύο γυναίκες άρχισαν να «συγχωνεύονται» και να γίνονται «μία». Δεν πήγαιναν πουθενά χωριστά και είχαν τους ίδιους φίλους, τις ίδιες ασχολίες και τα ίδια στέκια. Όταν έγινε γνωστό πως η Jane Andrews έβγαινε κρυφά με έναν πρώην σύντροφο της Fergie, τον Κόμη Gaddo della Gherardesca, τα δημοσιεύματα μιλούσαν πια για μια ζηλόφθονη κι εμμονική γυναίκα, που ήθελε να γίνει δούκισσα στη θέση της δούκισσας. Η αποκάλυψη αυτή έβαλε τέλος στη φιλία και την επαγγελματική τους συνεργασία μετά από περίπου μια δεκαετία.

Απο τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στη φυλακή: Η υπόθεση της Jane Andrews 6
Getty Images

Κάπως έτσι, η Andrews έχασε όχι μόνο την καλύτερή της φίλη και τη δουλειά των ονείρων της, αλλά όλες τις οικονομικές ανέσεις που είχε συνηθίσει. Την ίδια χρονια, θα γνωρίσει τον 38χρονο Thomas Ashley Cressman, πρώην χρηματιστή. Ο Cressman διηύθυνε μια επιτυχημένη επιχείρηση πώλησης αξεσουάρ αυτοκινήτων και συναναστρεφόταν τους ανώτερους κύκλους της λονδρέζικης κοινωνίας. Λόγω των οικονομικών δυσκολιών της Andrews, μετακόμισε σχεδόν αμέσως στο διαμέρισμα του.

Ο μοιραίος έρωτας με τον Cressman

Κατά τη διάρκεια της διετούς σχέσης τους, η Andrews έκανε σαφές ότι είχε εναποθέσει όλες τις ελπίδες της στον Cressman ως τον μελλοντικό της σύζυγο και πατέρα των παιδιών της. Από την άλλη, ο Cressman δε βιαζόταν να παντρευτεί, κάτι που προκαλούσε μεγάλους καβγάδες στο ζευγάρι. Σε έναν από τους καβγάδες, ο εκατομμυριούχος φέρεται να είχε πει στη σύντροφό του «Τι σε κάνει να πιστεύεις πως θα επέλεγα εσένα για μητέρα των παιδιών μου;».

Η σχέση τρίγκαρε συνεχώς την οριακή διαταραχή της Jane. Όταν ο σύντροφός της έλειπε από το σπίτι, εκείνη τον έπαιρνε διαρκώς τηλέφωνο. Αυτό εκνεύριζε τον Cressman, ο οποίος ένιωθε παγιδευμένος. Όσο περισσότερο απομακρυνόταν, τόσο τα συμπτώματα της Andrews γίνονταν όλο και πιο έντονα και η συμπεριφορά της όλο και πιο πιεστική, πράγμα που δημιουργούσε έναν φαύλο κύκλο θυμού και έντασης. Ψάχνοντας τα email του, η Jane βρήκε μια σεξουαλική συνομιλία του Cressman με μια άλλη γυναίκα. Μάλιστα, σε ένα mail περιγράφει την Jane σαν «εκείνο το παλιό ζευγάρι παντόφλες, που δε σου πάει η καρδιά να τις πετάξεις». Παρ' όλα αυτά, το ζευγάρι δεν έπαιρνε την απόφαση να χωρίσει.

Απο τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στη φυλακή: Η υπόθεση της Jane Andrews 7
Getty Images

Δύο χρόνια αργότερα, οι δυο τους πήγαν διακοπές στην Ιταλία. Η Jane φανταζόταν πως ο Cressman θα της έκανε πρόταση γάμου εκεί. Οι μέρες περνούσαν και η Jane, ανυπόμονη, άρχισε να γίνεται όλο και πιο πιεστική, στην προσπάθειά της να μάθει πότε θα της έκανε πρόταση γάμου. Όταν πια τον ρώτησε ξεκάθαρα, ο Cressman της απάντησε πως δεν είχε κανέναν τέτοιο σκοπό. Για το υπόλοιπο των διακοπών τους, το ζευγάρι δε σταμάτησε να μαλώνει, με τη Jane να επιδεικνύει όλο και πιο ακραία συμπεριφορά. Κάποια στιγμή έκλεψε ένα αυτοκίνητο κι απειλούσε τον Cressman ότι θα αυτοκτονήσει.

Το έκρυθμο κλίμα τούς ακολούθησε και κατά την επιστροφή τους στην Αγγλία. Στις 17 Σεπτεμβρίου ο Cressman καλεί την αστυνομία και αναφέρει πώς έχει έναν μεγάλο καβγά με την κοπέλα του αλλά κανείς δεν έχει τραυματιστεί ακόμη. Η αστυνομία ρώτησε γιατί τους κάλεσαν, εφόσον δεν υπήρχε κανένας τραυματισμός και ο Cressman απάντησε «Θέλω κάποιος να έρθει εδώ και να μας χωρίσει, διαφορετικά κάποιος θα τραυματιστεί». Η αστυνομία δεν ήρθε ποτέ. «Θα νοιαστούν μόνο όταν υπάρξει πτώμα», ανέφερε αργότερα σε έναν φίλο του στο τηλέφωνο. Λίγες ώρες αργότερα, θα επιβεβαιωνόταν.

Tom Cressman's Final Phone Call To The Police | Fergie’s Killer Dresser: The Jane Andrews Story

Το χρονικό του φόνου

Την επόμενη μέρα ο Cressman δεν πήγε στη δουλειά κι ένας εργαζόμενός του τον αναζήτησε στο σπίτι του. Τον βρήκε νεκρό και αιμόφυρτο στην κρεβατοκάμαρά του. Ήταν σχεδόν γυμνός, γεμάτος μώλωπες και μια μαχαιριά στο στήθος. Το μαχαίρι βρισκόταν δίπλα του στο πάτωμα. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης είχε χτυπήσει τον Cressman βάναυσα με ένα ρόπαλο του κρίκετ. Στη συνέχεια, πήρε ένα μαχαίρι από την κουζίνα, δίνοντάς του τη χαριστική βολή. Η Jane Andrews ήταν άφαντη και το αυτοκίνητό της έλειπε από το γκαράζ. Η αστυνομία βρήκε ένα γράμμα, το οποίο έλεγε «Προς τους αγαπημένους μου γονείς, λυπάμαι πολύ. Τέλος πια ο πόνος μέσα μου. Ο Tom με πλήγωσε πολύ, ήταν τόσο κακός μαζί μου. Jane».

Αμέσως η υπόθεση έγινε πρωτοσέλιδο, με τον Τύπο και τις αρχές να προσπαθούν να βρουν πού μπορεί να κρύβεται η πρώην κολλητή της δούκισσας του York. Μάλιστα, η ίδια η Fergie προσπάθησε να επικοινωνήσει με τη Jane, ρωτώντας την αν είναι όλα καλά. Μόνο τότε η Jane έδωσε σημεία ζωής, προσποιούμενη ότι δεν ήξερε γιατί ξαφνικά την έπαιρναν όλη τηλέφωνο. Μέρες αργότερα, κάλεσε έναν φίλο της, λέγοντάς του ότι οδηγούσε για ώρες, φτάνοντας σε μία ερημιά και τώρα δε γνώριζε πού βρίσκεται. Παραδέχτηκε πως είχε πάρει μεγάλη δόση χαπιών και δυσκολευόταν να παραμείνει ξύπνια. Η αστυνομία κατάφερε να την εντοπίσει κάπου στην Κορνουάλη.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, η Jane Andrews επέμενε ότι ήταν αθώα και δε γνώριζε καν για τον θάνατο του Cressman. Ανέφερε ότι οι δυο τους είχαν έναν έντονο καβγά και φοβούμενη ότι ο σύντροφός της θα της κάνει κακό, έφυγε με το αυτοκίνητό της. Μετά από ώρες, παραδέχτηκε την ενοχή της αλλά επέμενε ότι έδρασε σε αυτοάμυνα. Δεδομένων των στοιχείων (ξυλοδαρμός με ρόπαλο και, κάποια ώρα αργότερα, μαχαίρωμα), η αστυνομία γνώριζε ότι κάτι τέτοιο δε θα μπορούσε να είναι αλήθεια.

Απο τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στη φυλακή: Η υπόθεση της Jane Andrews 8
Getty Images

Δίκη και φυλάκιση

Στο δικαστήριο, οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι το κίνητρο της δολοφονίας ήταν το αίσθημα της απόρριψης. Στην απολογία της, η Andrews ισχυρίστηκε ότι ο Cressman ήταν καταπιεστικός κατά τη διάρκεια της σχέσης τους, αναφέροντας υποτιθέμενες σεξουαλικές εμμονές του και ένα περιστατικό δύο χρόνια πριν, όπου είχε σπάσει το χέρι της ενώ χόρευαν, ισχυριζόμενη ότι την είχε σπρώξει. Ισχυρίστηκε επίσης ότι είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση από τον αδερφό της, από τα 8 μέχρι τα 12 της χρόνια, κάτι που την οδήγησε στη δολοφονία. Όσον αφορά το βράδυ του φόνου, η Jane ανέφερε πως ο Cressman την έδεσε στο κρεβάτι για ώρες. Όταν κατάφερε να ξεφύγει, μπήκε στο αυτοκίνητό της και άρχισε να οδηγεί. Είχε κρατήσει τις ερωτικές συνομιλίες που είχε βρει στο λάπτοπ του Cressman και φρόντισε να τις προωθήσει στους γονείς του και στη δουλειά της άγνωστης γυναίκας.

Στη συνέχεια, ισχυρίζεται πως επέστρεψε σπίτι κι ο καβγάς συνεχίστηκε, ενώ όταν έπεσαν για ύπνο ο Cressman επιχείρησε να τη βιάσει. Πριν κοιμηθεί, η Jane είπε πως έκρυψε ένα ρόπαλο κάτω από το κρεβάτι, σε περίπτωση ανάγκης. Όταν κοιμήθηκε, ισχυρίζεται πως ο Cressman της επιτέθηκε κι εκείνη άρχισε να τον χτυπά με το ρόπαλο. Ωστόσο, η ιστορία της δεν έπεισε το δικαστήριο. Οι προηγούμενες σύντροφοί του κατέθεσαν, ότι ο Cressman δεν υπήρξε ποτέ βίαιος μαζί τους, ούτε παρουσίαζε κάποια από τις σεξουαλικές διαστροφές που του πρόσαπτε η Andrews. Την τελευταία μέρα της δίκης, μια φίλη της Andrews ανέφερε στο δικαστήριο πως, μόλις το προηγούμενο βράδυ, η κατηγορούμενη τής είχε εκμυστηρευτεί πως δεν είχε σκοτώσει τον Cressman σε αυτοάμυνα. Μετά από 12 ώρες διαβουλεύσεων, η Andrews κρίθηκε ένοχη για δολοφονία και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Το 2001, ο ψυχίατρος Trevor Turner διέγνωσε την Andrews με οριακή διαταραχή προσωπικότητας. Τον Νοέμβριο του 2009, αφού είχε εκτίσει 9 χρόνια από την ποινή της, δραπέτευσε από την ανοιχτή φυλακή East Sutton Park στο Kent. Τρεις ημέρες αργότερα συνελήφθη σε ένα ξενοδοχείο μαζί με την οικογένειά της, 10 χλμ μακριά από τη φυλακή. Δεν της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για την απόδραση.

'The Killer Dresser’: Brother Of Victim Murdered By Fergie’s Aide | This Morning

Αποφυλάκιση

Στις 19 Ιουνίου 2015 αποφυλακίστηκε υπό όρους, με στόχο τη σταδιακή επανένταξή της στην κοινωνία μέσω διαμονής σε ξενώνα επιτήρησης. Προκειμένου να επιβιώσει οικονομικά, άλλαξε το όνομά της κι άρχισε να πουλάει τα υπάρχοντά της: δώρα της Sarah Ferguson, μεμοραμπίλια από το παλάτι, ακριβά ρούχα και κοσμήματα. Ωστόσο, κάθε φορά που κάποιο μέσο αναδημοσίευε την ιστορία της (όπως κάνουμε εμείς τώρα), η Jane μετακόμιζε αλλού, προκειμένου να αποφύγει τις άβολες συζητήσεις. Κάπως έτσι, αν και ελεύθερη, συνέχισε να ζει τη ζωή της σαν κυνηγημένη.

Το 2018 διατηρούσε δεσμό με έναν παντρεμένο άνδρα. Όταν εκείνος έμαθε την πραγματική της ταυτότητα, τρομοκρατημένος ήρθε σε επαφή με τον αδερφό του Thomas Cressman, ζητώντας βοήθεια. Στη συνέχεια, κατήγγειλε την Jane για παρενόχληση, με αποτέλεσμα να ανακληθεί η άδεια αποφυλάκισής της και να επιστρέψει στη φυλακή. Ωστόσο, η αστυνομική έρευνα δεν βρήκε αποδείξεις για την υποτιθέμενη παρενόχληση και η Andrews αποφυλακίστηκε ξανά στις 8 Αυγούστου 2019, με την αρχική προϋπόθεση να διαμένει σε προκαθορισμένο ξενώνα επιτήρησης.

SHARE THE STORY

Exit mobile version