Το καρπούζι είναι ομολογουμένως ένα από τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού, ενώ πέρα από δροσιστικό και γευστικό, είναι ένα φρούτο πλούσιο σε ηλεκτρολύτες και βιταμίνες, που μας κρατούν ενυδατωμένους και υγιείς στην υπερβολική ζέστη.
Από την άλλη ωστόσο, δεν είναι και το πιο βολικό φρούτο. Έχει συνήθως μεγάλο μέγεθος, είναι βαρύ και δεν είναι τόσο εύκολο να το κόψουμε. Σκεφτείτε λοιπόν, να ονειρεύεστε ένα λαχταριστό καρπούζι, να μπαίνετε στον κόπο να το κουβαλήσετε μέχρι την κουζίνα σας και όταν τελικά το κόβετε, να συνειδητοποιείτε πως δεν είναι ακόμη ώριμο και γευστικό.
Πώς να διαλέγουμε πάντα ένα ώριμο και γευστικό καρπούζι
Το κόλπο είναι απλό και δεν περιλαμβάνει ούτε χτυπήματα, ούτε και κούνημα. Για να καταλάβετε αν ένα καρπούζι είναι έτοιμο για κατανάλωση και γεμάτο γεύση, τότε πρέπει να εστιάσετε στο κάτω μέρος του. Όχι στο κοτσάνι του, αλλά στην κάτω πλευρά του.
Αν η βάση του καρπουζιού έχει αποκτήσει ένα ελαφρύ κίτρινο χρώμα, είτε ένα απαλό κρεμ, τότε σημαίνει πως είναι αρκετά ώριμο και κόκκινο στο εσωτερικό του.
Αντιθέτως αν η βάση του καρπουζιού είναι κυρίως πράσινη ή λευκή, τότε το καρπούζι δεν έχει ωριμάσει ακόμη πλήρως, και πιθανότατα δεν θα έχει την γεύση που επιθυμείτε. Επομένως την επόμενη φορά που θα αναζητήσετε το τέλειο καρπούζι, επιλέξτε εκείνο με την κίτρινη ή κρεμ απόχρωση στη βάση του, και δεν θα χάσετε.