Επιλέγουμε κρέας χωρίς κόκαλο, κατάλληλο για κατσαρόλα, ώστε να γίνει μαλακό το ψητό μας.
Από τις εύκολες λύσεις στα οικογενειακά και φιλικά τραπέζια, καθώς με μια τηγανιά πατάτες και μια πλούσια σαλάτα αποτελεί πλήρες γεύμα!
Αυτή την εποχή φτιάχνουμε στην Κρήτη ένα στιφάδο πιο ελαφρύ από το κλασικό. Στα αρκετά κρεμμύδια προσθέτουμε μικρά κολοκυθάκια και φρέσκια ντομάτα που δεν συνηθίζεται στην κλασική κρητική συνταγή, η οποία στην πιο παλιά της εκδοχή δεν περιείχε καθόλου ντομάτα. Το φτιάχνουμε τις περισσότερες φορές με βοδινό (η καλύτερη επιλογή) ή με μοσχάρι, αλλά δεν είναι άσχημο με χοιρινό ή κουνέλι.
Απόλαυση είναι τα τσιγαριαστά βλίτα, σκέτα ή με 1-2 κολοκύθια και καμιά φορά 1-2 φέτες πατάτες. Συχνά στην Κρήτη τα συνδυάζουμε και με χοχλιούς και τότε γίνονται κύριο πιάτο, χορταστικό και πλήρες από διατροφική άποψη.