Μοναδική εμπειρία στα ιαματικά λουτρά στο Αγκιστρο Σερρών. Η βυζαντινή χαβούζα και το ταξίδι στο χρόνο από τον Φίλιππο το δεύτερο ως σήμερα.
Πότε και γιατί εισήχθη η κοινή γιορτή των Τριών Ιεραρχών στο εορτολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας (30 Ιανουαρίου) - Τι τους ένωσε, τι τους διέκρινε - Πότε γιορτάστηκαν για 1η φορά ως προστάτες των Ελληνικών γραμμάτων - Οι Ιωαννίτες, οι Γρηγορίτες και οι Βασιλείτες.
Εκτός από Βαπτιστής ο Αγιος Ιωάννης, λέγεται και Προφήτης και Πρόδρομος - Η γέννησή του, η ζωή του, το έργο του μέσα από τις αγιογραφίες και τα κείμενα του Φώτη Κόντογλου.
Σύμφωνα με την λαϊκή μας παράδοση, τη νύχτα της 5ης Ιανουαρίου, λίγο πριν τον Αγιασμό και ξημερώνοντας τα Θεοφάνεια, ανοίγουν οι ουρανοί, η θάλασσα γλυκαίνει, οι άνεμοι ημερεύουν, ακόμη και τα ζώα· παίρνουν λαλιά και μιλούν
Με τα κάλαντα των Χριστουγέννων, την παραμονή της γέννησης του Θεανθρώπου, 24η Δεκεμβρίου, ανοίγει ο εθιμικός κύκλος του εορταστικού Δωδεκαημέρου - Η προέλευσή τους και η διαδρομή τους. Από την Αρχαία Ελλάδα στη Ρώμη και από τους Βυζαντινούς χρόνους στις μέρες μας.
Η αγαπημένη Αγία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, Αγία Αναστασία η Φαρμακολύτρια, η «Καρά Κιζ» των Τούρκων και το διήγημα του Παπαδιαμάντη
Τη μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνα γιορτάζουμε σήμερα, 12 Δεκεμβρίου. Ο Αγιος Σπυρίδωνας αν και δεν πάτησε ποτέ το πόδι του στην Κέρκυρα, είναι ο Πολιούχος της Πόλης και του νησιού . Οι κάτοικοί του τρέφουν ιδιαίτερη αγάπη στον Αγιο Σπυρίδωνα και τον έχουν προστάτη τους καθώς τους έσωσε από πολλά δεινά μεταξύ των οποίων και η επιδημία της πανούκλας.
Η Αγία Αννα, «γιαγιά» των Αγιορειτών γιορτάζει στις 9 Δεκεμβρίου αλλά και ακόμη δύο φορές το χρόνο. Από την περιφρόνηση στην περίοπτη θέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Η σημασία του τριήμερου που αρχίζει σήμερα, Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου έως και την Παρασκευή 6 του μήνα, είναι βαθιά χαραγμένο και καταγεγραμμένο στην κουλτούρα της λαϊκής παράδοσης ως «Νικολοβάρβαρα ».
Η μεγάλη γιορτή των Ταξιαρχών, ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ο ψυχοπομπός και ο Αρχάγγελος Γαβριήλ, προάγγελος γεννήσεων και χαρμόσυνων γεγονότων.
Νοέμβριος. Γιατί είναι το «χειμωνιάτικο» φθινόπωρο; Από που πήρε το όνομά του. Τα επιπλέον δέκα ονόματά του και η προέλευσή τους.
Το ιδιαίτερο χρώμα της 28ης Οκτωβρίου1940 μέσα από τα κείμενα των Ελλήνων λογοτεχνών εκείνης της εποχής
Το Αιγάλεω τιμά τους δεκάδες νεκρούς που εκτέλεσαν οι ναζί - Η ασήμαντη αψιμαχία που οδήγησε στο θάνατο περισσότερες από 100 ζωές. Πώς έγινε η σφαγή, γνωστή και ως «Το ολοκαύτωμα του Αιγάλεω» ή η «μάχη του πυριτιδοποιείου». Ο ρόλος της γέφυρας στον Κηφισό.
Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου ή «φεγγάρι του καλαμποκιού» για τους Αμερικάνους. Οι φάσεις της και πως περιπλέκονται με την καθημερινότητα και τη ζωή των ανθρώπων. Η ανθρωπόμορφη σελήνη στην Αρχαία Ελληνική Μυθολογία και την ελληνική λαϊκή παράδοση.
Για ποιο λόγο η Υψωση του Τιμίου Σταυρού τιμάται από το ορθόδοξο εορτολόγιο στις 14 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνου. Ο ρόλος της Αγίας Ελένης και του βασιλικού. Το «πολυσπόριο», η «κηδεία του Λειδηνού» και άλλα έθιμα ανά την Ελλάδα
Ο Αγιος Ζαχαρίας τιμάται από τους Χριστιανούς αλλά και από τους Μουσουλμάνους - Τι σημαίνει το όνομά του το οποίο αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη αλλά και στο Κοράνι.
Της Αγίας Παρασκευής σήμερα. Γιατί ονομάστηκε Παρασκευή. Από που πήρε το όνομά της. Γιατί εικονίζεται με ένα δισκάκι που περιέχει ένα ζευγάρι μάτια.
Δεκάδες είναι τα θαύματα που αποδίδονται στην Αγία Αννα, μητέρα της Μαρίας, της μητέρας του Χριστού - Το θαυματουργό προσκύνημά της στο Βόρι και το στέμμα της Βασιλοπούλας από την Περσία.
Αντίθετη με τη δημιουργία του βιομηχανικού αιολικού πάρκου στην Κύθνο είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αγαίου που γνωμοδοτεί αρνητικά ως προς την κατασκευή του - Το σκεπτικό της γνωμοδότησης
Παρακολουθώντας τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών ήταν σα να νόμιζαν ότι δεν είμαι στον τηλεοπτικό δέκτη μου. Αν νόμιζαν ότι είμαι, τα όσα είπαν, μού τα είπαν κατάμουτρα.