Η παραδοσιακή κουζίνα της Χαλκιδικής έχει μεγάλες επιρροές από τη μοναστηριακή μαγειρική. Η νοστιμιά της κουζίνας αυτής οφείλεται στα φρέσκα εποχικά προϊόντα και στον ζωμό από τα κρεμμύδια που μπαίνει σχεδόν παντού.
Ο κιμάς που δεν σοτάρεται πριν γεμίσουμε τα λαχανικά και η κανέλα δίνουν διαφορετική γεύση στα γεμιστά μας.
Τι θα κάνουμε τα πασχαλινά αβγά που περίσσεψαν;
Μια διαφορετική πρόταση για το πασχαλινό τραπέζι
Η Βόρεια Ελλάδα βγάζει το 75% της παραγωγής σπαραγγιών, τα οποία κυρίως φεύγουν για εξαγωγή. Aυτή είναι μια συνταγή από τη Χρυσούπολη Καβάλας, μια περιοχή με εύφορο κάμπο, δίπλα από τον ποταμό Νέστο. Προετοιμασία 15΄ Τηγάνισμα 15΄-30΄ Υλικά (για 4-6 μερίδες) 1 κιλό σπαράγγια 250 γρ. φέτα 3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη Λίγο σκόρδο […]
Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα – Τηγάνισμα 20-30’, Υλικά (για 6 άτομα) 1 κιλό πράσα, το λευκό μέρος, ψιλοκομμένα 150 γρ. λευκός ταραμάς 1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο 1 κουτί αναψυκτικό σόδα 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ½ ματσάκι μαϊντανός, τα φύλλα, ψιλοκομμένος Μαύρο πιπέρι κατά βούληση Διαδικασία Καθαρίζουμε τα πράσα, τα πλένουμε, τα ψιλοκόβουμε, τα σοτάρουμε με το μισό λάδι […]
Μπορεί να έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε τον ταραμά για την ταραμοσαλάτα της Καθαρής Δευτέρας, μπορεί όμως να αποτελέσει βάση και για μια ακόμη πεντανόστιμη λιχουδιά.
Αυτά τα πιταράκια είναι της στιγμής και εξαιρετικά νόστιμα. Βασίζονται στην οικιακή οικονομία της μακεδονίτικης μαγειρικής που αξιοποιεί όλα τα εποχιακά προϊόντα.
Αυτά τα εξαιρετικά νόστιμα πιταράκια βασίζονται στην οικιακή οικονομία της μακεδονίτικης μαγειρικής που αξιοποιεί όλα τα εποχιακά προϊόντα.