Μια εξαίσια σαλάτα με αυγά, καρότα, κρεμμύδια και αμύγδαλο.
Αντί για το τηγάνι, ψήνουμε τα κεφτεδάκια στον φούρνο – τα κέρδη τόσο για την υγεία μας όσο και για τα κιλά μας είναι μεγάλα.
Μια εξαιρετική πρόταση για το γιορταστικό μας γεύμα ή δείπνο.
Εύκολο, γρήγορο και εξαίσιο θαλασσινό πιάτο.
Υπέροχο μεζεδάκι που ετοιμάζεται στο πι και φι.
Γεμίζουμε με σπανάκι, φρέσκα μυρωδικά και μπαχαρικά.
Μια αγιορείτικη συνταγή για ένα εξαίσιο έδεσμα.
Συνδυάζουμε τα μανιτάρια με τριμμένα φιστίκια Αιγίνης, με εξαίσιο αποτέλεσμα.
Τα ξέρουμε και ως μπαρμπουνοφάσουλα – είναι από τα πιο εύγευστα είδη φασολιού. Ακόμα περισσότερο όταν τα μαγειρέψουμε με αυτόν τον τρόπο.
Προσθέτουμε στο ταψί μας πλιγούρι και μαγειρεύουμε ένα μοναδικό φαγητό.
Κοκκινιστό μοσχάρι μαγειρεμένο με αγάπη και τη συνταγή της γιαγιάς – συνοδεύεται ιδανικά με τηγανητές πατάτες.
Κυριαρχεί ένας από τους μοναδικούς συνδυασμούς του ελληνικού καλοκαιριού- γιατί ο δυόσμος είναι το ιδανικό μυρωδικό για τα κολοκύθια.
Συνοδεύονται με μια υπέροχη σάλτσα γιαουρτιού.
Επιλέγουμε κατά προτίμηση χοντρό μακαρόνι, αρωματίζουμε με δυόσμο και πασπαλίζουμε με ανθότυρο τριμμένο.
Η παραδοσιακή κουζίνα της Χαλκιδικής έχει μεγάλες επιρροές από τη μοναστηριακή μαγειρική. Η νοστιμιά της κουζίνας αυτής οφείλεται στα φρέσκα εποχικά προϊόντα και στον ζωμό από τα κρεμμύδια που μπαίνει σχεδόν παντού.
Σερβίρονται με φρέσκια ρόκα και ένα εξαίσιο ντιπ τυροκαυτερής.
Εξαίσιοι κεφτέδες με τα πρώτα βλίτα που κάνουν σιγά σιγά την εμφάνιση τους.
Αναμειγνύουμε φύλλα πράσινης σαλάτας με φράουλες και ξηρούς καρπούς, προσθέτουμε ψητό μανούρι και απολαμβάνουμε.
Μια μοναδική πρόταση για να αξιοποιήσουμε τον ταραμά που μας έχει περισσέψει.
O καβουρμάς γίνεται στη Βόρεια Ελλάδα και είναι ένα υπέροχο κρεατοσκεύασμα αφού μπορεί επάξια να αντικαταστήσει κιμά ή κρέας και να γίνει ένα καταπληκτικό φαγητό.