Δεν είναι και ιδιαίτερα απλή η υπόθεση μελομακάρονο. Το αγαπημένο χριστουγεννιάτικο γλυκό έχει τα μυστικά του.
Χαρακτηριστικό είναι το στρογγυλό (σπιράλ) σχήμα τους, ενώ δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα γνωρίζουμε όσοι έχουμε παρευρεθεί σε κρητικό γάμο ή βάφτιση- είναι το γλύκισμα που μοιράζεται σε όλους τους καλεσμένους. Πρόκειται για ένα γλυκό με πολύ απλά υλικά, το οποίο μοιάζει με δίπλα, αλλά δεν έχει αβγά και είναι πολύ πιο τραγανό.
Ανάλαφρη, νόστιμη, φίνα, αέρινη. Χωρίς αυτήν δεν γίνεται αφιέρωμα!
Ιδανικός ο συνδυασμός, εξαίσιο το αποτέλεσμα.
Εξαιρετικός συνδυασμός σε μια υπέροχη εκδοχή.
Ευωδιάζει κανέλα, γαρύφαλο και μανταρίνι ενώ το φουντούκι μαζί με την σοκολάτα εγγυώνται ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Τα μυστικά τους: δεν ανακατεύουμε πολύ τα υλικά, τα πλάθουμε ισομεγέθη, τα ψήνουμε ομοιόμορφα σε προθερμασμένο φούρνο και τα μελώνουμε αμέσως μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο, καθώς είναι ζεστά.