Πρωτότυπη και εξαίσια συνταγή για σπιτική ταραμοσαλάτα με γλυκοπατάτα - Από τα πιο νόστιμα σαρακοστιανά εδέσματα
Πρωτότυπη και εξαίσια.
Ένα εξαιρετικό πιάτο που μυρίζει θάλασσα.
Τα σαλικόρν είναι φρέσκα σπαράγγια θάλασσας. Αν δεν μπορούμε να τα προμηθευτούμε, τα αντικαθιστούμε με παπούλες, μυρώνια και καυκαλήθρες.
Μεγάλη σημασία για το γευστικό αποτέλεσμα έχει το μαρινάρισμα των μανιταριών.
Χρειάζεται λίγο περισσότερη προετοιμασία αλλά μπορεί να απλοποιηθεί αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμα ή κατεψυγμένα ρεβίθια.
Προετοιμασία 15-20′, Μαγείρεμα 20′ Υλικά (για 4 άτομα) 200 γρ. λευκός ταραμάς καλής ποιότητας 1 μέτρια κόκκινη γλυκοπατάτα, βρασμένη με τη φλούδα 1 λίτρο ηλιέλαιο (και λίγο παραπάνω αν χρειαστεί) 1 μικρό κρεμμύδι ξερό 1/2 φινόκιο Χυμός από ένα ζουμερό λεμόνι (ίσως και λίγο επιπλέον, ανάλογα με το πώς σας αρέσει) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Βάζουμε στο μπλέντερ […]
Ολα τα όστρακα που χρησιμοποιούμε για αυτή τη συνταγή, τα θέλουμε στο κέλυφός τους.