Η καλύτερη λαγάνα είναι αυτή που φτιάχνουμε στην κουζίνα μας.
Στην συνταγή αυτή χρησιμοποιούμε μισό – μισό σταρένιο και αλεύρι για τσουρέκια. Αυτό το βοηθάει να γίνει πιο αφράτο το ψωμί μας, χωρίς να γίνει γλυκό.
Ιδανικό για να συνοδέψει το γιορτινό πλατό των τυριών (ταιριάζει ιδανικά με τα λευκά τυριά) ή για το πρωινό μας με μαρμελάδα.
Ένα εξαιρετικό ψωμί της αείμνηστης μαγείρισσας και ερευνήτριας της ελληνικής γαστρονομίας Ευης Βουτσινά η οποία έδωσε την συνταγή στον Νίκο Μάζη.
Εξαιρετικό ψωμί για τις γιορτές που πλησιάζουν. Γλυκίζει και θα ήταν ιδανικό για το τέλος του φαγητού με πλατό άσπρων, ξινούτσικων τυριών ή, αν προτιμάμε, μιας γλυκιάς γραβιέρας.
Οπως και να το κάνουμε άλλη γλύκα έχει το σπιτικό. Το συγκεκριμένο ψωμί συνδυάζει δύο αλεύρια, ένα σκληρό σιμιγδαλένιο και το απαλό ψωμί των γλυκών. Με μαγιά για να γίνεται γρήγορα, απλό και καθημερινό για όλα τα γούστα.
Μια παραλλαγή της κλασικής συνταγής, αφού γίνεται με σταρένιο αλεύρι και αλεύρι για τσουρέκια (υπάρχει στα σουπερμάρκετ). Δεν γίνεται γλυκό, παραμένει ψωμένιο και νόστιμο.
Νόστιμο και ελαφρύ, δεν γλυκίζει, καθώς γίνεται μισό-μισό από σταρένιο αλεύρι και χαρουπάλευρο. Συνοδεύει ακόμη και το φαγητό, αλλά πολύ ωραίο είναι στο πρωινό με βούτυρο και μέλι ή με ένα άσπρο αλειφωτό τυράκι.