Η Μαρίνα Βερνίκου μιλάει για τη χαρά της συνεισφοράς αλλά και για την ειδοποιό διαφορά ανάμεσα στην ανθρωπιστική δράση και την ελεημοσύνη, με αφορμή τη δημοπρασία «Masters of Interior», την έβδομη που διοργανώνει για τα δεκάχρονά του ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Creaid για τη στήριξη παιδιών που βρίσκονται σε ανάγκη.
Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. Ο Σαμ Μέντες ανακοίνωσε το καστ της την κινηματογραφικής τετραλογίας τους για τους Beatles με ορίζοντα προβολής το 2028.
Και ξαφνικά το διαδίκτυο γέμισε από φωτογραφίες επεξεργασμένες με την τεχνοτροπία του ιαπωνικού Studio Ghibli χάρη στην αμφιλεγόμενη «προσφορά» της νέας, βελτιωμένης εκδοχής του Chat GPT 4.0.
Πώς η βρετανική σειρά «Adolescence» έφερε στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης τους «Incels», μια κατηγορία ανδρών που έως πρόσφατα περνούσε κάτω από τα «ραντάρ», οι οποίοι γαλουχούν μέσω Διαδικτύου εφήβους στον μισογυνισμό
Έντεκα χρόνια μετά την πρώτη του διοργάνωση το Open House Athens παραμένει ένα από τα πιο ξεχωριστά και αγαπητά δρώμενα της πόλης, ανοίγοντας όχι απλώς μια χαραμάδα αλλά μια ορθάνοιχτη πόρτα στα πιο ενδιαφέροντα αρχιτεκτονικά και ιστορικά κτήρια της πόλης.
Μπορεί να τα χρησιμοποιούμε όλοι καθημερινά σε μηνύματα, emails, σχόλια και DMs - και μάλιστα με το καντάρι-, όμως η χρήση των emojis στη σειρά «Adolescence» του Netflix μας αναγκάζει να πάρουμε ίσως για πρώτη φορά τα emoji στα σοβαρά.
Μπορούν τα chatbots να υποκαταστήσουν ή να αντικαταστήσουν τους ειδικούς ψυχικής υγείας, αλλά και να συναισθανούν τους ανθρώπους που συνομιλούν μαζί τους; Μια πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου Γέηλ υποστηρίζει πως και τα ρομπότ μπορεί τελικά να έχουν ψυχή.
Περάσαμε μια ημέρα στο Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά και συνομιλήσαμε με την ομάδα που ανέπτυξε το Llama-KriKri, το φιλόδοξο ελληνικό γλωσσικό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης.
Η Μέγκαν Μαρκλ αναλαμβάνει ρόλο εκπαιδευτικής τηλεόρασης και παραδίδει εξ αποστάσεως μαθήματα τέλειας οικογενειακής ευτυχίας, τόσο ατόφιας και παχιάς όσο η υφή των σπιτικών μαρμελάδων στις οποίες αποφάσισε να αφιερώσει τη ζωή και την καριέρα της.
Από την ταινία «Το παιδί και το δελφίνι» του 1957 μέχρι την εν εξελίξει «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν με πρωταγωνιστές τους Ματ Ντέιμον, Τομ Χόλαντ, Ζεντάγια και Σαρλίζ Θέρον, η Ελλάδα φάνταζε ανέκαθεν ιδανικό σκηνικό για τους δημιουργούς. Πλέον αναδεικνύεται και παραπάνω από φιλική για τους κινηματογραφικούς και τηλεοπτικούς παραγωγούς.
Ο Στέφανος Κορκολής μιλάει για τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη με αφορμή τις δύο συναυλίες που θα δώσει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - Εξηγεί γιατί έπειτα από τη γνωριμία τους «άλλαξε εντελώς διάταξη το μέσα μου» και γιατί επιβάλλεται τα συμφωνικά έργα του Θεοδωράκη να διδάσκονται στα ωδεία
Aπό τον «χτυπημένο» από μετεωρίτη Πάπα στον «Αγιο Χριστόφορο» - Οι λεηλασίες έργων τέχνης και τελικά η αστυνόμευση της ελευθερίας της έκφρασης ούτε άρχισαν ούτε θα τελειώσουν με την πρόσφατη επίθεση στην Εθνική Πινακοθήκη
Η πολύπειρη αστυνομική ρεπόρτερ και οικοδέσποινα της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» στο MEGA, έχει δει τους ανθρώπους στις πιο οριακές και σκοτεινές στιγμές τους. Αλλά επιμένει να διατρανώνει την ακράδαντη πίστη της στο φως.
Η Ηβη Νικολαΐδου μιλά για στο ΒΗΜΑ για τις προκλήσεις της μετάβασης: από τη γενέτειρά της Κύπρο στην Ελλάδα, από τα ρεκόρ στους δρόμους ταχύτητας στο θέατρο, από τον εαυτό της στις ηρωίδες που ενσαρκώνει στη σκηνή, στη μικρή οθόνη και προσεχώς στον κινηματογράφο.
Το «Κονκλάβιο» που τιμήθηκε στα Οσκαρ και ξεχώρισε σε πολλά βραβεία, είναι ένα σημάδι πως η Εκκλησία και η πίστη τροφοδοτούν με ρεαλιστικούς, αλλά και με υπερβατικούς τρόπους τους δημιουργούς και ενδιαφέρουν το κοινό, που παρακολουθεί ταινίες και σειρές με θρησκευτική ευλάβεια.
Είναι η κατάσταση fight or flight (πάλης ή φυγής) στην οποία φαίνεται να ακροβατεί η ελληνική κοινωνία ξαφνική, βεβιασμένη και ανεξήγητη ή πρόκειται απλώς για μια φυσική, υγιή και αυτονόητη αντίδραση; Μήπως είμαστε θυμωμένοι με το δίκιο μας;
Η Ελένη Ράντου αφηγείται στο ΒΗΜΑ στιγμιότυπα από την ζωή και την καριέρα της με αφορμή την τρίτη χρονιά της παράστασης «Το πάρτι της ζωής μου» αλλά και τον ρόλο της στη σειρά «Η Μαρία που έγινε Κάλλας».
Μπορεί η φετινή απονομή των Οσκαρ να μην είχε σασπένς και μάχες γιγάντων, έφερε όμως την απόλυτη ανατροπή κι έναν αναπάντεχο πενταπλό θρίαμβο για το «Anora» του Σον Μπέικερ.
Η Μαρία Μπεκατώρου μιλά στο ΒΗΜΑ για τη σημασία του παραμένεις ο εαυτός σου, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να είσαι ευαίσθητος σε έναν κόσμο τόσο σκληρό και ανταγωνιστικό όσο η τηλεοπτική βιομηχανία.
Περάσαμε ένα απόγευμα στην έδρα των Republicans Overseas στη Βάρης-Κορωπίου και μιλήσαμε με τον επικεφαλής τους για την εκλογή Τραμπ, τις πολιτικές του, τις ελπίδες των ψηφοφόρων του και το νεόκοπο δόγμα Make Greece Great Again.