Το άρωμα του δυόσμου «σφραγίζει» ένα … θαλασσινό, νόστιμο και ευφάνταστο μπέργκερ.
Ποιος είπε ότι το ψάρι τρώγεται μόνο με μαχαιροπίρουνο;
Η Κυριακή των Βαίων θέλει ψάρι.
Η πίκρα από το σταμναγκάθι και το θαλασσινό άρωμα από τα μύδια δημιουργούν ένα πρωτότυπο πιάτο
Μια πρόταση για το κλασσικό έδεσμα της 25ης Μαρτίου. Συνοδεύεται με σκορδαλιά πατάτας με καρύδι και τηγανητές πατάτες
Ενας εξαίσιος μεζές για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
Ενα παραδοσιακό πιάτο των Κυκλάδων που γίνεται πανεύκολα και είναι πεντανόστιμο. Το μόνο που αλλάζει ανά νησί είναι τα μυρωδικά που χρησιμοποιούμε.
Οταν ο αλμυρός μπακαλιάρος, το μπρόκολο και το κουνουπίδι κάνουν μια εξαίσια σαλάτα.
Η παράδοση θέλει των Φώτων να τρώμε ψαρικά.
Γρήγορο, εύκολο και με ελάχιστα υλικά
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε με ροφό, σφυρίδα ή στήρα.
Οδηγίες για να είναι πάντοτε η πέτσα τραγανή και το εσωτερικό ζουμερό και ταυτόχρονα κρουστό.
Ενα λαχταριστό πιάτο στο οποίο πρωταγωνιστεί το ψάρι -σταρ του μήνα.
Η μπίζα είναι ένα όσπριο που βρίσκουμε στην Κρήτη. Μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με κουκόφαβα (από καταστήματα με κρητικά προϊόντα) ή με ρεβίθια αποφλοιωμένα.
Προετοιμασία 15΄ Αναμονή 3΄ Τηγάνισμα περίπου 2΄ Υλικά (για 2 μερίδες) 500 γρ. γαύρος ½ ποτήρι ξίδι 1 λίτρο νερό 1 κ.σ. αλάτι ψιλό 3 λίτρα σπορέλαιο 1 φλ. (περίπου) αλεύρι για όλες τις χρήσεις Φιλετάρουμε τον γαύρο ως εξής: Τον ανοίγουμε κατά μήκος στα δύο έτσι ώστε να αποκαλυφθεί το κόκαλο και να παραμείνει […]
Για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου.
Πολύ εύκολα, πεντανόστιμα και αρέσουν και στα παιδιά!
Προετοιμασία 35΄, Μαγείρεμα 5΄, Ψήσιμο 30΄ Υλικά (για 2-3 μερίδες) 500 γρ. μαύρος μπακαλιάρος Ειρηνικού (black cod) 400 γρ. βρούβες ή σταμναγκάθι 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ½ πράσο 1 ξερό κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο 80 ml λευκό κρασί 100 γρ. πελτές ντομάτας 1 φύλλο δάφνης ½ κ.γ. φρέσκο ή ξερό θυμάρι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 4 κ.σ. εξαιρετικά […]