Ένα πιάτο που ευωδιάζει μάραθο.
Ολα τα μυστικά για ένα τραγανό και νόστιμο πιάτο.
Απλά υλικά, εξαίσιο αποτέλεσμα.
Ο Εμμανουήλ Ροΐδης, στα «Συριανά Διηγήματα», στο πρώτο κεφάλαιο με τίτλο «Ψυχολογία Συριανού συζύγου», αναφέρεται στη συνταγή αυτή χαρακτηρίζοντάς τη «αριστούργημα».
Καλό είναι να βάλουμε μπροστά από σήμερα για το ξαλμύρισμα του μπακαλιάρου, του παραδοσιακού φαγητού της 25ης Μαρτίου. Θα τον σερβίρουμε με καραμελωμένο παντζάρι και σκορδαλιά από αγκινάρες.
H παρασκευή της – εύκολη και γρήγορη- θυμίζει την ταραμοσαλάτα.
Εξαιρετικό έδεσμα για κάθε μέρα- ιδανικό για το αυριανό τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας.
Ένα πιάτο που ευωδιάζει θάλασσα. Χρησιμοποιούμε τον ζωμό του χταποδιού για να φτιάξουμε την εξαίσια σάλτσα.
Ένα γευστικότατο θαλασσινό πιάτο.
Μια νοστιμότατη σαλάτα με γλύκα από τις σταφίδες και την σος- μπορείτε να την απολαύσετε και ως ελαφρύ γεύμα.
Ενα θαυμάσιο πιάτο που χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο – αξίζει τον κόπο.
Εξαίσιος και ιδιαίτερος θαλασσινός μεζές - συνοδεύεται με μους από αβγά ρέγκας και αβγοτάραχο.
Ενα εξαίσιο εύκολο πιάτο – το πετιμέζι κάνει τη διαφορά.
Η πεσκανδρίτσα, λόγω του ότι δεν έχει μικρά κόκαλα, είναι πολύ εύκολο να φιλεταριστεί δίνοντάς μας 2 φιλέτα.
Ενας πουρές από λαχανικά συνοδεύει ιδανικά το ιδιαίτερο αυτό ψάρι που η γεύση του θυμίζει… κρέας.
Ενα νόστιμο πιάτο ζυμαρικών με λίγα και καλά υλικά.
Ένα εξαίσιο πιάτο φτιαγμένο με ελάχιστα υλικά
Κολοκύθι, πορτοκάλι, μοσχολέμονο και ψητό φινόκιο συμπληρώνουν το πιάτο.
Η πιο απλή, αλλά ταυτόχρονα η πιο νόστιμη σούπα-κακαβιά που έχουμε απολαύσει, με ελάχιστα υλικά. Από τον Χαραλάμπη Τσαντάνη, ψαρά στην Παροικιά της Πάρου.
Πιτόγυρο με θαλασινή γεύση και άρωμα άνηθου.