Προ καιρού, σε παρόμοιο άρθρο μου, σημείωνα ότι το ερώτημα αν τα αβγά είναι βλαβερά για την υγεία αποτελεί, και ίσως θα αποτελεί για χρόνια ακόμη, αντικείμενο επιστημονικής διχογνωμίας. Οπως γνωρίζουμε, ο κρόκος του αβγού περιέχει αρκετή χοληστερίνη, περίπου 190 χιλιοστά του γραμμαρίου. Παλαιότερα, πολλοί γιατροί απαγόρευαν την κατανάλωση αβγών ιδίως σε άτομα με αυξημένη […]
Γνώμη
Παρά την αδιαμφισβή-τητη χρησιμότητά του, ο ΔΜΣ είναι ένα μόνο από τα εργαλεία που πρέπει να αξιοποιούνται στην πρόληψη των επιπτώσεων της παχυσαρκίας
Το ανωτέρω ερώτημα αποτέλεσε, αποτελεί και ίσως θα αποτελεί για χρόνια ακόμη αντικείμενο επιστημονικής διχογνωμίας
Το ανωτέρω ερώτημα αποτέλεσε, αποτελεί και ίσως θα αποτελεί για χρόνια ακόμη αντικείμενο επιστημονικής διχογνωμίας. Οπως γνωρίζουμε, ο κρόκος του αβγού περιέχει αρκετή χοληστερίνη, περίπου 190 χιλιοστά του γραμμαρίου, αλλά παράλληλα και άλλες χρήσιμες ουσίες. Παλαιότερα πολλοί γιατροί απαγόρευαν διά ροπάλου την κατανάλωση αβγών, ιδίως σε άτομα με αυξημένη χοληστερίνη. Ομως το 2013 δύο αναγνωρισμένοι […]