Η πιο σημαντική και ακριβή ιδιωτική συλλογή που έχει βγει ποτέ σε δημοπρασία αναμένεται, σύμφωνα με τον οίκο Christie’s, να ξεπεράσει σε αξία το 1 δισ. δολάρια, ποσό που θα διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Η εικαστική καλλιτέχνις και μονωδός μάς μιλάει για την πρώτη της ατομική έκθεση στην Ελλάδα, η οποία περιλαμβάνει ζωγραφική, γλυπτική, εγκαταστάσεις σε τοίχο, σε δάπεδο, έργα με φως και κίνηση, βίντεο με digital animation και μουσική
Tips, συμβουλές και οδηγίες για να φτιάχνουμε τον τέλειο εσπρέσο, καπουτσίνο και cold brew στο σπίτι, σαν επαγγελματίες baristas.
Ετοιμα ροφήματα, νέα αξιόλογα blends και όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη... φθινοπωρινή μας απόλαυση.
Ο αμερικανός εικαστικός, η ατομική έκθεση του οποίου παρουσιάζεται αυτό το διάστημα στην γκαλερί Allouche Benias, μιλάει για την κλασική τέχνη και τη σύγχρονη ψηφιακή εποχή, για την ελληνική καλλιτεχνική κοινότητα και για την έμπνευση από τα αρχαία αγαλματίδια στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.
Ιστορικά πεντάστερα ξενοδοχεία, εστιατόρια σύγχρονα, αλλά και με παράδοση αιώνων, πολυτελείς σοκολατερί με εκλεκτές πρώτες ύλες και όλα όσα κάνουν τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας – για πολλούς όμως την ομορφότερη – έναν από τους πιο κοσμοπολίτικους προορισμούς του πλανήτη.
Το BHMAgazino συνάντησε τον συνιδιοκτήτη του Δειπνοσοφιστήριον Catering στο εστιατόριο Delta, εκεί όπου η σύγχρονη ελληνική κουζίνα δέχεται σκανδιναβικές επιρροές, και μίλησε μαζί του, μεταξύ άλλων, για το ξεκίνημά του στον χώρο της εστίασης, τα εγχειρήματα που βρίσκονται εν εξελίξει και τη φιλοσοφία του γύρω από το φαγητό.
Τι συμβαίνει σε μερικές από τις μεγαλύτερες φοιτητουπόλεις της Ελλάδας και τι καλούνται να αντιμετωπίσουν οι οικογένειες παιδιών που εισάγονται σε σχολές μακριά από τη μόνιμη κατοικία τους;
Η επιμελήτρια της πολυτελούς έκδοσης με τίτλο «Η Τέχνη της Ζωής: 135 Αποτυπώματα» μας μιλάει για το πώς η πρωτότυπη ιδέα της έλαβε σάρκα και οστά μέσα στα δύο χρόνια της COVID-19.
Στο Cycladic Cafe, στον λουσμένο από φως κήπο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, κάτω από το στέγαστρο-γλυπτό του Στέλιου Κόη, σερβίρονται πιάτα εμπνευσμένα από τη γαστρονομική παράδοση των νησιών μας.
Στο νησί του Πυθαγόρα πραγματοποιήθηκε το πρώτο Festum «π», ένα ετήσιο φεστιβάλ για το οποίο συνεργάστηκαν τα Πανεπιστήμια Αιγαίου και Παρί-Σακλέ με το Conservatoire de Paris
Εκτός από τη μαγευτική θέα στην Καλντέρα και το διασημότερο ηλιοβασίλεμα στον πλανήτη, η «Στρογγύλη» των Κυκλάδων προσφέρει στον επισκέπτη της μοναδικές, exclusive εμπειρίες σε όλους τους τομείς.
Δύο σπουδαίοι σεφ, ο Ελληνας Γιάννης Μπαξεβάνης και ο Γάλλος Ζερόμ Σερές, ενώνουν για άλλη μια φορά τις δυνάμεις τους με σκοπό να προσφέρουν ένα γαστρονομικό πενθήμερο αξιώσεων στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.
Μια ασυνήθιστη δραστηριότητα ενός ζευγαριού από όρκες έχει, τα τελευταία πέντε χρόνια, διαταράξει το οικοσύστημα στο Γκανσμπάι, περίπου 120 χλμ. ανατολικά του Κέιπ Τάουν.
Ο,τι πιο ελαφρύ, δροσερό και νόστιμο για τις πιο ζεστές ημέρες του χρόνου που δεν θέλουμε να περνάμε πολλή ώρα στην κουζίνα.
Η μεγαλύτερη απειλή για τον θαλάσσιο πλούτο της Γης έχει καταφέρει να βρει τον δρόμο της μέσω της τροφικής αλυσίδας στον ανθρώπινο οργανισμό. Τι μπορούμε να κάνουμε για να περιορίσουμε τον κίνδυνο.
Ο έλληνας σχεδιαστής που αντιτάσσεται στη μαζική παραγωγή με τις sur mesure δημιουργίες του μιλάει για την επαγγελματική του πορεία, για τη νέα μετά COVID-19 εποχή της μόδας και εξηγεί γιατί είναι υπέρμαχος του «λίγα και καλά».
Τα υπερσύγχρονα αγκυροβόλια όπου οι μεγιστάνες του πλούτου επιλέγουν να δέσουν τις εντυπωσιακές θαλαμηγούς τους, από το Miami Beach και την Κόστα Ρίκα ως τη Χαλκιδική και το Αμπου Ντάμπι.
Στο Αρχοντικό Βενιέρη στη Χώρα της Μυκόνου πραγματοποιείται μια ιδιαίτερη έκθεση τέχνης όπου πρωταγωνίστριες είναι καταξιωμένες καλλιτέχνιδες που έχουν να στείλουν πολλαπλά μηνύματα στον κόσμο.
Με αφορμή το Nobu Food Festival που πραγματοποιήθηκε στα εστιατόρια Matsuhisa σε Αθήνα και Μύκονο, συναντήσαμε τον άνθρωπο-θρύλο που πρώτος συνδύασε την ιαπωνική με την περουβιανή κουζίνα για να δημιουργήσει μια παγκόσμια τάση που μετράει σήμερα περισσότερα από 35 χρόνια.