Ο έλληνας curator της επιδραστικής λονδρέζικης γκαλερί Serpentine συνδέει την καλλιτεχνική δραστηριότητα με την κλιματική κρίση και μια σειρά από κοινωνικά ζητήματα της εποχής, ειδικά εκείνα που αφορούν θέματα ταυτότητας.
Ο σύγχρονος καλλιτέχνης Saype δημιούργησε δύο εφήμερα και φιλικά προς το περιβάλλον έργα μεγάλης κλίμακας σε ένα σεληνιακό τοπίο της Κένυας.
Μέσα από τον νέο της ρόλο, αυτόν της διευθύνουσας συμβούλου εταιρείας διαχείρισης κλωστοϋφαντουργικών αποβλήτων, η πρώην πρωταθλήτρια του μπάσκετ με τη διεθνή καριέρα μάς μιλάει για τη σημασία της κυκλικής οικονομίας για τη διάσωση του περιβάλλοντος και για το πώς αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά σε αυτόν τον χώρο.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης μιλάει για την άμεση ανάγκη ανάληψης δράσης ενάντια στην κλιματική αλλαγή, η οποία, όπως εξηγεί, θα επιτευχθεί μόνο μέσα από το «πρασίνισμα» της εκπαίδευσης.
Ο 24χρονος υποψήφιος διδάκτωρ που ασχολείται με την εξερεύνηση του σχεδιαστικού χώρου για την έκτη γενιά μαχητικών αεροσκαφών μάς μιλάει για τις δυσκολίες αλλά και για τα άλματα που έχουν επιτευχθεί στον τομέα του και ως προς τις «πράσινες» τεχνολογίες και καύσιμα.
Λίγο πριν την επίσημη έναρξή του τον Ιούλιο, παρακολουθήσαμε το εικαστικό, κινησιολογικό δρώμενο με τίτλο «The Light of Apollo», που ετοίμασε η ομάδα Tracing Echoes Project και η σκηνοθέτρια Γεωργία Τσαγκαράκη, στην Αλεόμανδρα της Μυκόνου.
Το εμβληματικό club restaurant της Αθηναϊκής Ριβιέρας μοιράζεται μαζί μας δύο από τις συνταγές του ανανεωμένου καταλόγου του, πάντα με την υπογραφή του διακεκριμένου σεφ Νίκου Σκλήρα.
Στην πανέμορφη Ακτή Αμάλφι, που ανέκαθεν προτιμούσαν αστέρες της Τσινετσιτά, αλλά και του Χόλιγουντ, το Hostaria Baccofurore προσφέρει εξαιρετική ιταλική κουζίνα και εκθαμβωτική θέα που κόβει την ανάσα.
Γαστρονομία και πολιτισμός είναι έννοιες αλληλένδετες στο «Salt of the Earth: Secrets and Stories from a Greek Kitchen», το ολοκαίνουργιο βιβλίο μαγειρικής της Καρολίνας Δωρίτη, που παρουσιάζει στο αγγλόφωνο παγκόσμιο κοινό την εξέλιξη και το μεγαλείο της ελληνικής κουζίνας από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Πολυαναμενόμενα projects, φουτουριστικά κτίρια, σημαντικά εκθέματα και ανακαινίσεις ιστορικών ιδρυμάτων περιλαμβάνει η λίστα με τα πιο εντυπωσιακά πολιτιστικά grand openings σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η απόλυτη τάση για την άνοιξη και το καλοκαίρι αντλεί έμπνευση από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 και εναλλάσσεται με λιγότερο αποκαλυπτικά designs για το προσεχές φθινόπωρο.
Στη Νέα Υόρκη και στο Ντουμπάι βρίσκονται εννέα από τα δέκα ψηλότερα κτίρια κατοικιών στον κόσμο, τα οποία, εκτός από συγκλονιστική θέα, προσφέρουν στους ενοίκους των υπερπολυτελών διαμερισμάτων τους και ανέσεις πέρα από κάθε φαντασία. Μόνο που κάποιοι δεν βρίσκονται καν εκεί για να τις απολαύσουν...
Με έναν συγκλονιστικό τρόπο κόπηκε το νήμα της ζωής για την επιτυχημένη επιχειρηματία, φιλάνθρωπο, ελληνολάτρη και συλλέκτρια, της οποίας η δράση, καθώς και του συζύγου της Γκι, θεωρείται ότι ανέδειξε σημαντικά τη σύγχρονη τέχνη στην Κίνα.
Στις πάνω από 500 σελίδες του νέου του βιβλίου, ο εμβληματικός δημοσιογράφος-ανταποκριτής της ΕΡΤ περιγράφει τις προσωπικότητες και τα γεγονότα που χαράχτηκαν στη μνήμη του στη διάρκεια της αξιοζήλευτης, μακράς καριέρας του.
Γευστικές προτάσεις για να «βομβαρδίσουμε» τον οργανισμό μας με θρεπτικά συστατικά από φρούτα και ξηρούς καρπούς και να τον επαναφέρουμε μετά τη διατροφική... χαλάρωση των εορταστικών ημερών.
Ο Πέτρος Θέμελης μίλησε για όσα ήρθαν στο φως στα 35 έτη ανασκαφών που έχει πραγματοποιήσει στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο
Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης φροντίζει ώστε από το εφετινό πασχαλινό τραπέζι να μη λείπουν τα αγαπημένα μας γλυκά.
Επτά γυναίκες είναι η ψυχή του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου Δεσμός που δρα ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε εκείνους που επιθυμούν να προσφέρουν στον συνάνθρωπο και όσους έχουν ανάγκη.
Η βραζιλιάνα καλλονή που έλαμψε στις διεθνείς πασαρέλες, περνάει πλέον το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου στην Αθήνα και τη Μύκονο με την οικογένειά της.
Στον 10o όροφο του Athens Capital Hotel – MGallery Collection, αφού δοκιμάσαμε τις γιορτινές δημιουργίες του βραβευμένου σεφ Δημήτρη Μπούτσαλη, φύγαμε με δύο συνταγές για το τραπέζι του Μ. Σαββάτου και μία για το γλυκό της Λαμπρής.