Η Εύα Παρακεντάκη ετοιμάζει κέικ, κορμό και κρέπες για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, χρησιμοποιώντας το πιο αγαπητό σαρακοστιανό έδεσμα.
Το νηστίσιμο γιουβέτσι εκσυγχρονίζεται και γίνεται ένα πεντανόστιμο κριθαρότο με γαρίδες, ενώ το παραδοσιακό ξιδάτο χταπόδι αντικαθίσταται από ένα εξαιρετικό «καρπάτσιο» διά χειρός Αργύρη Αιγινίτη, σεφ στο εστιατόριο «Νικόλας της Σχοινούσας» στη Γλυφάδα.
Ενα απλό, αλλά ξεχωριστό γλυκό με σοκολάτα από τον Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τον επικεφαλής pastry chef του βραβευμένου με δύο αστέρια Michelin εστιατορίου «Σπονδή».
Ο ταλαντούχος έλληνας σεφ, που πλέον δραστηριοποιείται στη Νέα Υόρκη, περιγράφει πώς κατάφερε να κερδίσει σε γνωστό αμερικανικό τηλεοπτικό διαγωνισμό μαγειρικής και πώς βρέθηκε να μαγειρεύει για τον Ομπάμα.
Η νέα διατροφική τάση (απαραίτητη για τη δίαιτα μετά τις γιορτές) είναι νόστιμη, θρεπτική, πολύχρωμη, φωτογενής στα social media και χωράει μέσα σε ένα μόνο βαθύ σκεύος!
Ο διακεκριμένος pastry chef Νικόλας Στράγκας φτιάχνει το αγαπημένο γλυκό της Πρωτοχρονιάς, συνδυάζοντας την παράδοση με σοκολάτα!
Δύο προτάσεις, μία παραδοσιακή και μία «εναλλακτική», για να φτιάξουμε και εφέτος την πιο νόστιμη γαλοπούλα για το γιορτινό τραπέζι.
Οσομπούκο ποτισμένο με μπράντι και κόκκινο κρασί ή μπούτι χοιρινό μαριναρισμένο σε χυμό πορτοκαλιού με μέλι και σάλτσα σόγιας; Γιατί όχι και τα δύο;
Εχει συνδεθεί με τη γιορτή και την επισημότητα, με τα χαρμόσυνα γεγονότα της ζωής μας, με τις νίκες και τις επιτυχίες μας. Τι είναι αυτό που την κάνει τόσο ξεχωριστή;
Αφράτα και αρωματικά, πολύχρωμα και σε αμέτρητες γεύσεις, μεγέθη και εκδοχές, τα γαλλικής καταγωγής «κομψά» γλυκίσματα είναι πειρασμός κάθε εποχή του χρόνου και διαθέτουν φανατικούς οπαδούς σε όλον τον κόσμο.
Η γαστρονομία της Αλσατίας «ταξίδεψε» στα εμβληματικά σαλόνια της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα.
Ετοιμάζουμε στο σπίτι ένα λαχταριστό κυριακάτικο μενού «αξιώσεων» που θα ζήλευε ακόμη και ο Valentino!
Ενα πλούσιο μενού για ιδιαίτερες περιστάσεις με την υπογραφή του Δημήτρη Σκαρμούτσου.
Κέικ με βιολογικά προϊόντα, μπισκότα με κανέλα χωρίς ζάχαρη, θρεπτικές μπάρες με βάση τους ξηρούς καρπούς και το μέλι και πολλές ακόμη λιχουδιές για τα παιδιά που μπορούν να καταναλωθούν άφοβα, ακόμη και καθημερινά.
Ολα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για να σερβίρουμε πάντοτε το σωστό κρασί ή την πιο ταιριαστή μπίρα με τα αγαπημένα μας αλλαντικά.
Αποστάγματα μαστίχας, βερμούτ, τσίπουρο με ελαφρά παλαίωση που θυμίζει κατηγορία τεκίλας και ποτά–μύθοι με ιστορία μεγαλύτερη του ενός αιώνα σε δέκα συνταγές με ιδιαίτερη «προσωπικότητα» και ελληνικό άρωμα.
Τα πιο εκλεκτά κρασιά του κόσμου, τα πιάτα με τα οποία συνδυάζονται και ο ιδανικός τρόπος να τα απολαύσουμε... στις παραλίες των Κυκλάδων.