Εντονότερη στροφή στα τοπικά προϊόντα, προσήλωση στην ασφάλεια και περισσότερη δημιουργικότητα· σε αυτά θα επικεντρωθούν οι επαγγελματίες της εστίασης στη μετά κορωνοϊό εποχή
H Νέα Υόρκη απολάμβανε προ πανδημίας την πιο έντονη οικοδομική δραστηριότητα στην πρόσφατη ιστορία της, με την κατασκευή πολυώροφων κτιρίων και mega-projects που προσφέρουν άνευ προηγουμένου παροχές στους ενοίκους τους. Το μεγάλο στοίχημα «παίζεται» στις όχθες του ποταμού Χάντσον.
Ο μάστερ της σοκολάτας Δημήτρης Χρονόπουλος δεν θα μπορούσε να μας δώσει συνταγή για πασχαλινό τσουρέκι χωρίς το αγαπημένο του (μας) υλικό.
Φέρνουμε λίγο ανοιξιάτικο αέρα στο τραπέζι της Λαμπρής, με ένα πιάτο παραδοσιακό μεν, πειραγμένο λίγο δε, από τον γαλλοεπτανήσιο σεφ Αριστοτέλη Μέγκουλα.
Δύο πρωτότυπες ιδέες για να αξιοποιήσουμε τα ζυμαρικά που έχουμε αποθηκεύσει σε μεγάλες ποσότητες στα ντουλάπια μας, αλλά και μια συνταγή για χειροποίητα σκιουφιχτά, τώρα που έχουμε χρόνο να μεγαλουργήσουμε στην κουζίνα.
Μένουμε ασφαλείς, αλλά και απασχολημένοι ευχάριστα στο σπίτι, ψήνοντας εύκολα, νόστιμα και ευωδιαστά γλυκά, που θα μας φτιάξουν τη διάθεση.
Ξεκινάμε την ημέρα μας με ένα πανεύκολο δυναμωτικό smoothie και για τα γεύματά μας επιλέγουμε υλικά γεμάτα βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, ώστε να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας τώρα που #MένουμεΣπίτι λόγω του κορωνοϊού.
Η διεθνώς καταξιωμένη σεφ της «avant-garde ελληνικής κουζίνας» Γεωργιάννα Χιλιαδάκη ετοιμάζει τα πιο νόστιμα «τριαντάφυλλα» για τις αναγνώστριες του ΒHMAgazino.
Από την Κίμωλο και την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ηρακλειά, εμπνέεται ο Γιάννης Γαβαλάς για την πίτα και τα πιτάκια της Καθαράς Δευτέρας.
Η Εύα Παρακεντάκη ετοιμάζει κέικ, κορμό και κρέπες για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, χρησιμοποιώντας το πιο αγαπητό σαρακοστιανό έδεσμα.
Το νηστίσιμο γιουβέτσι εκσυγχρονίζεται και γίνεται ένα πεντανόστιμο κριθαρότο με γαρίδες, ενώ το παραδοσιακό ξιδάτο χταπόδι αντικαθίσταται από ένα εξαιρετικό «καρπάτσιο» διά χειρός Αργύρη Αιγινίτη, σεφ στο εστιατόριο «Νικόλας της Σχοινούσας» στη Γλυφάδα.
Ενα απλό, αλλά ξεχωριστό γλυκό με σοκολάτα από τον Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τον επικεφαλής pastry chef του βραβευμένου με δύο αστέρια Michelin εστιατορίου «Σπονδή».
Ο ταλαντούχος έλληνας σεφ, που πλέον δραστηριοποιείται στη Νέα Υόρκη, περιγράφει πώς κατάφερε να κερδίσει σε γνωστό αμερικανικό τηλεοπτικό διαγωνισμό μαγειρικής και πώς βρέθηκε να μαγειρεύει για τον Ομπάμα.
Η νέα διατροφική τάση (απαραίτητη για τη δίαιτα μετά τις γιορτές) είναι νόστιμη, θρεπτική, πολύχρωμη, φωτογενής στα social media και χωράει μέσα σε ένα μόνο βαθύ σκεύος!
Ο διακεκριμένος pastry chef Νικόλας Στράγκας φτιάχνει το αγαπημένο γλυκό της Πρωτοχρονιάς, συνδυάζοντας την παράδοση με σοκολάτα!
Δύο προτάσεις, μία παραδοσιακή και μία «εναλλακτική», για να φτιάξουμε και εφέτος την πιο νόστιμη γαλοπούλα για το γιορτινό τραπέζι.
Οσομπούκο ποτισμένο με μπράντι και κόκκινο κρασί ή μπούτι χοιρινό μαριναρισμένο σε χυμό πορτοκαλιού με μέλι και σάλτσα σόγιας; Γιατί όχι και τα δύο;
Εχει συνδεθεί με τη γιορτή και την επισημότητα, με τα χαρμόσυνα γεγονότα της ζωής μας, με τις νίκες και τις επιτυχίες μας. Τι είναι αυτό που την κάνει τόσο ξεχωριστή;