Από την κουζίνα του μυθικού Le Meurice καθώς και άλλων κοσμοπολίτικων spots σε Παρίσι, Λονδίνο και Σιγκαπούρη, ο Σεντρίκ Γκρολέ, ο «καλύτερος ζαχαροπλάστης του κόσμου», σερβίρει τα μικρά έργα τέχνης που «φιλοτεχνεί» από ζάχαρη.
Περιβαλλοντικοί μετανάστες από το... μέλλον και άλλες εκπλήξεις περιμένουν τους επισκέπτες της μεγαλύτερης ετήσιας φουάρ της χώρας στο Ζάππειο από 19 έως 23 Σεπτεμβρίου.
Το Castello di Reschio, στην περιοχή Ούμπρια της Ιταλίας, μεταμορφώθηκε, με μεγάλη φροντίδα και αγάπη, σε ξενοδοχείο, διατηρώντας την αίγλη και την ατμόσφαιρα της εποχής του.
Η εφετινή μόδα αποστασιοποιείται σε γενικές γραμμές από την κραυγαλέα επίδειξη πλούτου και την υπερβολή, χωρίς όμως να χάνει τον παιχνιδιάρικο και διασκεδαστικό χαρακτήρα της.
Ενας νέος χώρος πολιτισμού, αφιερωμένος στο έργο του σπουδαίου ζευγαριού της τέχνης, εγκαινιάζεται σε λίγες μέρες στο νησί των Κυκλάδων.
Κουτάλια, ζώνες, ρολόγια, καπάκια από στυλό και όποιο άλλο υλικό μπορεί να συλλέξει στη γενέτειρά της η σουηδή fashion designer Έλεν Χοντάκοβα Λάρσον, μετατρέπονται σε τσάντες και αξεσουάρ μέχρι μπλουζάκια και φορέματα.
Το μεγαλείο της κρητικής διατροφής επιβιώνει εδώ και χιλιετίες, από την εποχή των Μινωιτών μέχρι σήμερα.
Μια ματιά στην εξέλιξη της απεικόνισης του φυσικού κόσμου, από τις αρχαίες τοιχογραφίες στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης μέχρι τα έργα των σύγχρονων εικαστικών, και ένα ταξίδι σε κορυφαία αμερικανικά μουσεία, από τη Νέα Υόρκη ως την Ατλάντα και από το Λος Αντζελες ως την Ουάσιγκτον, για να θαυμάσουμε τις κορυφαίες τοπιογραφίες.
O πρώτος καλλιτέχνης που συμμετέχει στο πρόγραμμα «Artist in Residence» του One&Only Kea Island μετέτρεψε τους χώρους του πολυτελούς resort σε προσωπικό του εργαστήρι, από όπου με νερομπογιές, σινική μελάνη και γκουάς αποτύπωσε την ομορφιά του κυκλαδίτικου τοπίου.
Η καναδή σχεδιάστρια, Πίπα Σμολ, με έδρα το Λονδίνο μιλάει για τις αρχές που διέπουν τις δημιουργίες της και τις συνεργασίες της με απομακρυσμένους λαούς σε ευάλωτες γωνιές του πλανήτη.
Μοναδικές παραλίες, σεληνιακά τοπία και ηφαιστειογενή πετρώματα, παγκοσμίου φήμης αρχαιολογικοί θησαυροί, βαθιά νόστιμη γαστρονομία· το ακόμα ανεπηρέαστο από τον υπερτουρισμό νησί των Κυκλάδων μαγεύει με όλα όσα αυθεντικά έχει να δώσει στον επισκέπτη του.
Παρά τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει, το πιο «ινσταγκραμικό» από όλα τα ελληνικά νησιά εξακολουθεί να κρατάει τα ηνία, μαζί με τη Μύκονο, του τουρισμού στη χώρα μας.
Σπουδαίοι έλληνες σεφ συνεχίζουν να κάνουν απόβαση στο νησί, το οποίο πλέον συγκαταλέγεται στους κορυφαίους προορισμούς για εγχώριους και ξένους gourmands.
Το μικρό κυκλαδονήσι είναι ο ιδανικός προορισμός για όλους όσοι αποζητούν υπέροχες θάλασσες, πανέμορφα τοπία, καθώς και αναβαθμισμένες υπηρεσίες εστίασης και φιλοξενίας.
Ο συγγραφέας και ερευνητής μιλάει για το νέο του βιβλίο, τον κόσμο του Παπαδιαμάντη και την ανάγκη να αναδεικνύει κάθε τόπος τον γαστρονομικό πολιτισμό του
Ο πασίγνωστος αμερικανός σχεδιαστής μόδας με τη διεθνή ακτινοβολία μιλάει για την ολοκαίνουργια μπουτίκ του στο Νησί των Ανέμων, για τις... ελληνικές πινελιές στο εμβληματικό brand και για τις διακοπές του σε Αιγαίο και Ιόνιο.
Ο επίκουρος καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την έκταση του προβλήματος της λειψυδρίας στη χώρα μας και περιγράφει τις σωτήριες «πράσινες» τεχνολογίες που αναπτύσσει στο εργαστήριό του.
Κατασκευάζοντας νέες πραγματικότητες: Το θεωρητικό υπόβαθρο και η πρακτική εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό μεταμορφώνει το παγκόσμιο οικιστικό τοπίο.
Οι σχεδιαστές Eman Al Ajlan από τη Σαουδική Αραβία και Saiid Kobeisy από τον Λίβανο κατέκτησαν το κόκκινο χαλί του 77ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών με τις εντυπωσιακές δημιουργίες τους.
Ο έλληνας yacht designer με έδρα το Λονδίνο μάς μιλάει για την εντυπωσιακή επαγγελματική του πορεία, καθώς και για τα παγκόσμια δεδομένα στον τομέα του σχεδιασμού σκαφών αναψυχής.