Ο ηθοποιός, καθηγητής θεάτρου και συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας μιλάει για τη σχέση του με τους μικρούς του αναγνώστες, την αρχαία Ελλάδα και τα μελλοντικά του σχέδια
Oι διεθνείς πασαρέλες και οι δημιουργοί της Haute Joaillerie υποκλίνονται στη διαχρονική χάρη του μοτίβου της πεταλούδας.
Το Culture Pass Club είναι το πρώτο members only club με επίκεντρο τον πολιτισμό και την ευζωία στο Κατάρ και αποτελείται από 14 πολυτελείς βίλες, η καθεμία σχεδιασμένη από διαφορετικούς superstar designers, οι οποίοι είχαν στη διάθεσή τους απεριόριστο budget και «εντολή» να φτιάξουν το σπίτι των ονείρων τους.
Σημαντικές απουσίες, με πιο πολυσυζητημένη εκείνη του οίκου Armani, και διαδικτυακές παρουσιάσεις χαρακτηρίζουν το πιο exclusive event της μόδας που θα φιλοξενηθεί σύντομα στο Παρίσι
Το πέμπτο κύμα της πανδημίας απειλεί την πιο περίβλεπτη διοργάνωση στον κόσμο της μόδας, η οποία πραγματοποιείται στην Πόλη του Φωτός δύο φορές τον χρόνο, τον Ιανουάριο και τον Ιούλιο.
Ο επιτυχημένος επιχειρηματίας, μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος και Eλληνοαμερικανός δεύτερης γενιάς, γεννημένος στη Νέα Υόρκη, έρχεται να διαδεχθεί τον Τζέφρι Ρ. Πάιατ, έπειτα από πεντέμισι χρόνια επιτυχημένης θητείας του στη χώρα μας.
Σκόουνς, σάντουιτς και γλυκίσματα που τρώγονται με τα δάκτυλα αλλά και ποτήρια σαμπάνιας εμπλουτίζουν τα περίφημα afternoon ή high teas, τα οποία σερβίρονται και στις πιο κομψές σάλες της Αθήνας.
Μια εικαστική και επιμορφωτική απόδραση στα Εμιράτα.
Συναντήσαμε τον σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη, ο οποίος μας ετοίμασε ένα μενού τεσσάρων πιάτων – με μπαρμπούνια, γαρίδες, χούμους διαφόρων οσπρίων και μία τάρτα «ντολμά» –, πεντανόστιμο, με εντυπωσιακές τεχνικές, αλλά και εύκολο στην εκτέλεσή του.
Δύο πολύ διαφορετικά μουσεία, το Jameel Arts Centre και το Emirates NBD Pearl Museum, φωτίζουν πολύπλευρα το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του μεγαλύτερου σε πληθυσμό από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το οποίο εδώ και καιρό αποτελεί αγαπημένο προορισμό πάρα πολλών Ελλήνων.
Ρούχα που αφήνουν πολύ λίγα στη φαντασία, τολμηροί συνδυασμοί έντονων χρωμάτων, σύνολα με ουρές και κρόσσια σε πασαρέλες όπου το μέγεθος και το φύλο των μοντέλων δεν είχαν καμία απολύτως σημασία.
Με αφορμή την έκθεση «Θησαυροί Φιλελληνικής Ζωγραφικής» από τη σημαντική συλλογή του ιδρύματός του, μιλήσαμε με τον γνωστό πλοιοκτήτη και επιχειρηματία για τα έργα που τον συγκινούν, για την αγαπημένη του Σύρο και για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.
Βρίσκουμε, από τον ελληνικό αμπελώνα, τα ιδανικά ταίρια για τη γεμιστή γαλοπούλα, το χοιρινό με δαμάσκηνα, το οσομπούκο και άλλα κλασικά χριστουγεννιάτικα εδέσματα.
Ο Ελληνοκαναδός που έχει διαπρέψει διεθνώς ως fashion photographer μάς μιλάει για το προσωπικό του project, το οποίο τον οδήγησε στην πρώτη του έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη.
Μια «γεύση» από τα εκλεκτά προϊόντα της Εμίλια-Ρομάνα με τη ματιά ενός σεφ-σουπερστάρ και βήμα-βήμα η διαδικασία παραγωγής του ελαιολάδου, σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά των Κυκλάδων, από τη συγκομιδή μέχρι την κατανάλωση.
Στις ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως άνθρωποι όλων των ηλικιών προσφέρουν από τον χρόνο, την τσέπη και την ψυχή τους σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη
Ο κόσμος της γαστρονομίας μεταλλάσσεται συνεχώς. Καινούργιες τεχνικές, νέοι σεφ με σύγχρονα και διαφορετικά οράματα, τάσεις που έρχονται και παρέρχονται και μπορούν να αλλάξουν τα πάντα εν ριπή οφθαλμού. Εκεί που το απόλυτο trend είναι η μοριακή κουζίνα, επιστρέφουμε στη λογική της βιωσιμότητας, της εποχικότητας και του «farm-to-table». Από την αποθέωση της χορτοφαγικής και vegan […]
Οταν, το καλοκαίρι που µας πέρασε, η Ντέµι Μουρ επισκέφθηκε το κατάστηµα όπου εργάζεται στο Κολωνάκι, όλοι έσπευσαν να του πάρουν δυο λόγια για την εµπειρία του µε τη µεγάλη σταρ του Χόλιγουντ. «Ηταν πολύ ευγενική. Δοκίµασε τέσσερα ρούχα, µετά τα κρέµασε και µου τα έβγαλε από το δοκιµαστήριο. Δεν τα άφησε µέσα» ήταν η […]
Το πιο ακριβό κοκτέιλ στον κόσμο πλησιάζει τα 19.000 δολάρια, και αυτό γιατί περιέχει ένα διαμάντι 1 καρατίου. Σερβίρεται στο Ritz-Carlton στο Τόκιο συνοδεία μουσικής – που δεν είναι άλλη από τη μελωδία του «Diamonds are Forever», όπως και το όνομα του κοκτέιλ με βάση τη βότκα. Στο Club 23 της Μελβούρνης, που τώρα έχει κλείσει, […]
Μπορεί στη συνείδηση των περισσοτέρων το fine dining να είναι συνδεδεμένο μόνο με τους κανόνες και τις τεχνικές της γαλλικής γαστρονομίας, τη μοριακή κουζίνα και τα εκλεκτά υλικά, ωστόσο αστέρια Michelin δίνονται και σε χώρους εστίασης διαφορετικής λογικής. Πολυτελές «ψητοπωλείο» της Σιγκαπούρης που είναι αφιερωμένο στο αυστραλέζικο μπάρμπεκιου ή εστιατόρια όπου σερβίρεται μεξικανική κουζίνα συμπεριλαμβάνονται […]