Pοιες είναι οι νομικές υποχρεώσεις της χώρας μας λόγω των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου;
Κατά περίεργο τρόπο σε μια πολιτισμικά συντηρητική χώρα και με έντονο το θρησκευτικό συναίσθημα, όπως η Ελλάδα, είχε επιτραπεί ήδη από το 2002 η «παρένθετη κύηση» (με δικαστική απόφαση), αλλά μόνο για τις γυναίκες εκείνες οι οποίες δεν θα μπορούσαν να αποκτήσουν δικό τους τέκνο.
Η τραγική υπόθεση των Τεμπών, αλλά και η υπόθεση της Ρόδου δείχνουν ανάγλυφα ότι κάτι πρέπει να αλλάξει στη θεσμική λειτουργία της Δικαιοσύνης και της Βουλής, ώστε να μην αποδυναμώνεται η Δημοκρατία μας!
Η ποινική διαδικασία αφορά το δημόσιο συμφέρον της Πολιτείας, γιατί ακριβώς διερευνά την τέλεση εγκλημάτων.
Τέτοιες αντικοινοβουλευτικές πρακτικές είναι απαραίτητο κατά τον Κανονισμό της Βουλής να τιμωρούνται αυστηρότερα και όχι απλώς με την περικοπή της μισής βουλευτικής αποζημίωσης ενός μήνα.
Οι Βουλευτές των περισσότερων κομμάτων δεν θέλησαν - λόγω ταπεινών κομματικών συμφερόντων - να διερευνήσουν, εάν υπήρχε «η δια παραλείψεως ποινική ευθύνη» μετά το 2014 και μέχρι την ημέρα που διαπράχθηκε το έγκλημα των Τεμπών.
Θα ακολουθήσουν αυτή την πολύτιμη σαιξπηρική εντολή για την ανεύρεση της αλήθειας οι Βουλευτές, η Δικαιοσύνη και όσοι άλλοι εμπλέκονται θεσμικά σε αυτή την τραγική υπόθεση των Τεμπών;
Και η Δικαιοσύνη να εκπληρώσει το χρέος της για να μάθουμε την αλήθεια.
Τα κρίσιμα ερωτήματα και το συμπέρασμα
Οι δικαστικές Αρχές δεν έστειλαν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία στη Βουλή. Μετά από δύο χρόνια δεν γνωρίζουμε αν μεταφερόταν εύφλεκτο υλικό στην αμαξοστοιχία.
Αυτό τον εφιάλτη του «απόλυτου δεσποτισμού» εκπροσωπεί σήμερα στην Αμερική ο ίδιος ο Προέδρος Ντόναλντ Τραμπ , αφού δεν υπάρχουν πλέον στις ΗΠΑ τα περίφημα θεσμικά αντίβαρα ελέγχου της κυβερνητικής εξουσίας ( τα checks and balances).
Η υποψηφιότητα του κ. Τασούλα είναι ατυχής, γιατί ενισχύει ένα « σκληρό κομματικό πολιτισμό» που διαβρώνει τα πάντα στην Ελλάδα.
Όταν οι καθηγητές και οι «δάσκαλοι» δεν παίζουν ορθά το ρόλο τους, τότε πηγαίνουμε ολοταχώς σε ένα πιο ανήθικο κόσμο.
Μήπως υπάρχει αληθινά ένα τέτοιο δικαίωμα στον αξιοπρεπή θάνατο; Και μήπως ο ασθενής που υποφέρει φρικτά από το μαρτύριο του θα νοιώσει την «εξωτερική επέμβαση» ως μια ευλογία;
...μπορούμε να έχουμε μια αισιοδοξία που έγκειται στο ότι πραγματοποιούμε καθημερινά στη χώρα μας ή στον πλανήτη γενικότερα κάποιες μικρές ή σημαντικότερες αλλαγές που βελτιώνουν τη ζωή μας ;
Πολλοί συμπολίτες μας θα περάσουν και φέτος δύσκολα Χριστούγεννα!
Οι δικαστικοί και oi εισαγγελικοί λειτουργοί είναι απαραίτητο να σέβονται κατά τη γνώμη μου τα πρόσωπα που συμμετέχουν σε μια ποινική δίκη και να δείχνουν έναντι αυτών την απαιτούμενη ευπρέπεια και ψυχραιμία!
Μόνο αν υπάρχει η επαρκής μορφωτική διαπαιδαγώγηση ήδη από τα σχολεία για το ότι οι γυναίκες είναι ισότιμα (με τους άνδρες) ανθρώπινα όντα μπορούμε να ελπίζουμε σε μια υπέρβαση του φρικτού φαινομένου.
Έλεγε ο κ. Τσίπρας ότι έκανε το δημοψήφισμα (όχι γιατί πίστευε στο θεσμό των δημοψηφισμάτων ή για να εκφραστεί ο λαός), αλλά γιατί ήταν ένα μέσο (ή ένα «τέχνασμα» ) για να πιέσει τους διεθνείς δανειστές...
Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της Eurostat οι Έλληνες εργαζόμενοι έχουν μαζί με τους Βούλγαρους τους χαμηλότερους μισθούς στην Ευρώπη των 27.