Ενα εξαίσιο πιάτο ζυμαρικών, αρωματισμένο με δεντρολίβανο - τρώγεται οπωσδήποτε ζεστό!
Η ντομάτα αλλάζει μια ιταλική συνταγή ζαχαροπλαστικής και την μετατρέπει σε εξαίσιο αλμυρό πιάτο
Ένα γλυκόξινο πιάτο που συνδυάζει αρώματα Μεσογείου με ασιατικές αναφορές.
Για να είναι πιο όμορφη η παρουσίαση, μπορούμε να επιλέξουμε πολύχρωμα ντοματίνια.
Ο φιδές στο μείγμα κάνει πιο τρυφερά αυτά τα πικάντικα τηγανητά κεφτεδάκια.
Ο χυμός από το λάιμ ισορροπεί την γεύση της φράουλας, ενώ το κόλιαντρο βάζει την σφραγίδα του στο πιάτο.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες, τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για να μην διαλυθούν, καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της σούπας με ψωμί και τριμμένο τυρί και σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστή.
Το μυστικό βρίσκεται στο αργό βράσιμο του κρέατος μια μέρα πριν. Η πέτσα θωρακίζει το κρέας και το κρατά μαλακό και μετά το ψήσιμο στον φούρνο, ενώ το γλασάρισμα με τη σάλτσα του δίνει μοναδική γεύση.
Ενα εξαίσιο έδεσμα για το κυριακάτικο τραπέζι που συνοδεύεται ιδανικά με πουρέ πατάτας.
Ενα πλούσιο και νοστιμότατο πιάτο με υλικά εποχής
Μια υπέροχη παραλλαγή της κλασικής, που θα φτιάχνετε ξανά και ξανά!
Στον "Γευσιγνώστη" της Κυριακής, η καλοκαιρινή κουζίνα της Κρήτης!
Ενα γλυκόξινο πιάτο που συνδυάζει αρώματα Μεσογείου με ασιατικές αναφορές.
Τα ιδιαίτερα μπαχαρικά (κουρκουμάς, κάρδαμο και πάπρικα) χαρακτηρίζουν τους υπέροχους κεφτέδες.
Προετοιμασία 10΄, Αναμονή 30΄, Ψήσιμο 25΄ (ανάλογα με το τηγάνι μας) Υλικά (για 20-25 περίπου κεφτεδάκια) 50 γρ. φιδέ ρυζιού 500 γρ. κοτόπουλο κιμά (μπούτι – ως πιο λιπαρό) 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο 1 μικρή καυτερή πιπεριά chili ψιλοκομμένη 1 κ.γλ. κόλιαντρο σκόνη ½ κ.γλ. μπούκοβο (η ποσότητα εξαρτάται από […]
Προετοιμασία 15΄ Αναμονή 30΄ Μαγείρεμα + Ψήσιμο 45΄ Υλικά (για μια ταρτιέρα διαμέτρου 22 cm) Για τη ζύμη ολικής 200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης 70 γρ. αλεύρι βρόμης 2 πρέζες αλάτι 4 κ.σ. ελαιόλαδο 100 γρ. νερό Για τη γέμιση 350 γρ. φρέσκος καθαρισμένος αρακάς 4 αβγά 125 γρ. κρέμα 125 γρ. γιαούρτι 1 φρέσκο […]