Φτιαγμένη με χειμωνιάτικα λαχανικά και ένα πράσινο μήλο στο πι και φι.
Αυτή τη σούπα, που σερβίρεται με φρυγανισμένο ψωμί, έφτιαχνε η μητέρα του σεφ χρησιμοποιώντας ζωμό από βραστό κεφαλάκι αρνιού ή κατσικιού. Η συνταγή έχει επιρροές από την ιταλική κουζίνα.
Τυλίγουμε τα μοσχαρίσια κεφτεδάκια με φέτες μελιτζάνας, καλύπτουμε με μια εξαίσια ντοματένια σάλτσα, φουρνίζουμε και απολαμβάνουμε.
Τα κοτσάνια από τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τα μυρώνια, τις καυκαλήθρες και τον μάραθο, τα οποία δεν χρησιμοποιούμε στην πίτα, δεν τα πετάμε. Μπορούμε να προσθέσουμε μυρωδικά, καρότο, κρεμμύδι και ελαιόλαδο και να ετοιμάσουμε ένα ζωμό λαχανικών για μελλοντικά μαγειρέματα.
Αντι για χυλοπίτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το κλασικό χοντρό μακαρόνι.
Ευωδιάζει λεμόνι, δυόσμο, μαϊντανό και άνηθο.
Με μυρωδάτα χορταρικά της εποχής και φέτα.
Προσθέτοντας λίγο καυτερό μπούκοβο δίνουμε εξαίσια πικάντικη γεύση στην τάρτα μας.
Ιδανικά χρησιμοποιούμε γάστρα για να ψήσουμε τα πλευρά από το μοσχάρι - ιδιαίτερα γευστικό κομμάτι κρέατος.
Ένα πρωτότυπο και νόστιμο έδεσμα που ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα.
Το ιδιαίτερο σε αυτό το πιάτο είναι το μούλιασμα της λιαστής ντομάτας στο ελαιόλαδο το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε στο μαγείρεμα.
Τα δύο φύλλα που «πατσαβουρώνουμε» και στρώνουμε στο ταψί απορροφούν τα υγρά, η πίτα μας θα μοιάζει περισσότερο με σουφλέ.
Γρήγορη, πρωτότυπη, νοστιμότατη!
Το ωμό παντζάρι, η σελινόριζα και το μήλο κάνουν αυτή τη σαλάτα μοναδική.
Μια πρόταση για το γιορτινό ή το κυριακάτικο τραπέζι. Θα σας ενθουσιάσει.
Αν θέλουμε το σκόρδο να μην έχει έντονη μυρωδιά σε αυτή την εξαίσια σούπα ή να μη βαρύνει το στομάχι, μπορούμε να το ζεματίσουμε πρώτα σε καυτό νερό ή να το βάλουμε σε λάδι με διάφορα αρωματικά και να το αφήσουμε για μερικές μέρες.
Το σκόρδο είναι ένα από τα βασικά στοιχεία του πιάτου. Αν όμως δεν θέλουμε να έχει έντονη μυρωδιά, μπορούμε να ζεματίσουμε το σκόρδο σε καυτό νερό προτού το προσθέσουμε στο φαγητό είτε να χρησιμοποιήσουμε λιγότερες σκελίδες.
Τα πλευρά από το μοσχάρι (σιδηρόδρομος) είναι ένα πολύ ιδιαίτερο κομμάτι. Αρκετά λιπαρό αλλά απίστευτα γευστικό. Ζητούμε από τον κρεοπώλη μας να το κόψει κομμάτια μαζί με το κόκαλο, περίπου όσο μια παλάμη.
Για να πετύχει ο πουρές, αφήνουμε τις μελιτζάνες να βγάλουν τα νερά τους για τουλάχιστον 2 ώρες.
Μια πολίτικης λογικής πίτα, αρχοντική και χορταστική. Το μυστικό είναι να μαγειρευτεί καλά ο κιμάς προτού μπει μέσα στην πίτα.