Μπορεί να είναι ένα πιάτο φουλ σε θερμίδες, είναι όμως και απίστευτης γεύσης. Συνοδεύεται συχνά με πατάτες τηγανητές. Θέλει προσοχή και επιμονή στο ανακάτεμα της στάκας για να βγάλει το βούτυρό της χωρίς να κολλήσει.
Ενα από τα πιο νόστιμα κρητικά παραδοσιακά πιάτα.
Στο Ρέθυμνο έχουν μια ποικιλία μπαρμπουνοφάσουλα με 4-5 χάντρες και πολύ τρυφερό περίβλημα. Γι’ αυτό και στη συνταγή χρησιμοποιούν σχεδόν ολόκληρο το φασόλι. Στα συνηθισμένα, όμως, θα πρέπει να αφαιρέσουμε το περίβλημα.