Αυτή η ιδιαίτερη πιπερόπιτα μπορεί να αντικαταστήσει το ψωμί ή να σερβιριστεί σαν πρώτο πιάτο.
Οι γαρίδες πρωταγωνιστούν και τις συνοδεύουν φρούτα, λαχανικά και μυρωδικά.
Προετοιμαζόμαστε για αύριο. Το μυστικό της συγκεκριμένης λαγάνας βρίσκεται στο μείγμα με το οποίο αλείφουμε την επιφάνεια και στο ταχίνι που προσθέτουμε στη ζύμη.
Όταν τα λαχανικά της εποχής συμπληρώνονται ιδανικά με ξινόχοντρο.
Η ρεθεμνιώτικη, πιο light, εκδοχή του διάσημου πιάτου της Κρητικής κουζίνας, που είναι ιδανικό για τα τραπέζια της γιορτής.
Φτιαγμένη με εξαίσιο χειροποίητο φύλλο.
Ο τραχανάς απογειώνει τη γεύση.
Εναλλακτικά μπορούμε να ετοιμάσουμε μια μεγάλη πίτα σε ένα μεγάλο τηγάνι.
Εύκολη, απλή, γρήγορη και νόστιμη.
Η θάλασσα στο (βαθύ) πιάτο μας!
Τα γλυκά αυτά καλιτσούνια από την Ιεράπετρα, αποτελούν ιδανικό κέρασμα.
Φτιαγμένα με τρία κρητικά τυριά και αρωματισμένα με δυόσμο.
Ενας, ίσως πιο παραδοσιακός και ο πιο νόστιμος, τρόπος για να απολαύσει κανείς τους χοχλιούς, όπως λέγονται τα σαλιγκάρια στην Κρήτη.
Ευωδιαστή και πεντανόστιμη!
Τα χανιώτικα (εξαίσια) καλιτσούνια φούρνου δεν είναι πολύ ροδισμένα.
Παραλλαγές υπάρχουν πολλές- καμιά όμως δεν έχει την απλότητα του κλασικού!
Παραδοσιακή, μοναδική κρητική συνταγή.
Τα χρόνια που δεν υπήρχαν λαϊκές και μανάβικα στην Κρήτη, το κάθε σπιτικό είχε τον δικό του κήπο. Στην αρχή της παραγωγής των λαχανικών δεν έβγαιναν ικανοποιητικές ποσότητες, έτσι ώστε το κάθε είδος να μπορεί από μόνο του να στήσει κατσαρόλα. Οι «νοικοκυράδες» λοιπόν μάζευαν λίγα απ’ όλα για να γεμίσουν ένα ταψί.
Το ντοματόρυζό μας είναι απόλυτα επιτυχημένο εάν «ρέει» όταν το σερβίρουμε.
Για την πρώτη μέρα του χρόνου, ένα γιορτινό φαγητό που το συναντάμε στα τραπέζια της Δυτικής Κρήτης. Η σεφ αγαπά να το σερβίρει πάνω σε δροσερά λεμονόφυλλα.