Μια εύκολη, γιορτινή και πρωτότυπη πρόταση για το αγαπημένο κρεατικό. Η μαρινάδα δίνει ένταση και η γλυκανισάτη γεύση της μαραθόριζας δροσιά στο τελικό αποτέλεσμα.
Μια συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι με έντονα τα αγαπημένα στοιχεία των Επτανησίων, το σκόρδο, το πιπέρι και την οξύτητα.
Το σαλάμι αέρος Κέρκυρας εκτός από γεύση του ώριμου αλλαντικού δίνει άρωμα από το κάπνισμα, το σκόρδο και το πιπέρι. Το ώριμο τυρί προσφέρει αλμύρα, οξύτητα, γεύση από βούτυρο και ξηρό καρπό, ενώ η σκληρή υφή του επιτρέπει τη δημιουργία σάλτσας που δεν θα γίνει μαστιγωτή.
Σε ελάχιστο χρόνο και με λίγα σκεύη φτιάχνουμε ένα φίνο, υγιεινό και οικονομικό πιάτο.
Ένα νόστιμο πρώτο πιάτο για το γιορτινό ή το κυριακάτικο τραπέζι - μπορούμε να τα έχουμε όλα έτοιμα από πριν και να σοτάρουμε απλώς τις γαρίδες στο τέλος.
Σε αυτή τη συνταγή έχουμε μια όμορφη αντίθεση του αλμυρού, της ελαφριάς πίκρας και του umami από τον ταραμά και τις ελιές, του τραγανού από το κρουτόν, του δροσερού από το αγγούρι και τα μυρωδικά με καμβά την γήινη γεύση της πρωτεΐνης.
Πεπόνι με ώριμη κρητική γραβιέρα και απάκι: ένας υπέροχος συνδυασμός.