Το παραδοσιακό κερκυραϊκό πιάτο σε μια εξαίσια παραλλαγή πιο κοντά στις σύγχρονες διατροφικές συνήθειες.
Μία σούπερ γευστική σούπα που θα πείσει ακόμα και αυτούς που είναι επιφυλακτικοί με το μπρόκολο.
Μια ζεστή σαλάτα εποχής με τις γήινες νότες τις πατάτας, τη διατροφική αξία του μπρόκολου και του ελαιόλαδου, την ένταση του πέστο, τη δροσιά του μαϊντανού, την αρωματική γλύκα από τις σταφίδες δημιουργούν όμορφες αντιθέσεις από υφή, γεύση και θερμοκρασίες στον ουρανίσκο.
Μπορεί να παίξει το ρόλο πρώτου πιάτου ή να λειτουργήσει σαν γαρνιτούρα σε ένα φιλέτο ψαριού ή μοσχαρίσια φιλετάκια. Ελαφρύ, γρήγορο και πρωτότυπο πιάτο που θα εκπλήξει. Ολα μπορούν να είναι έτοιμα από πριν και απλώς να στηθεί λίγο πριν από το τραπέζι.
Οι ντομάτες ανάλογα με την ποικιλία αποτελούνται κατά 90% από νερό. Αυτό το νερό, με τη χαρακτηριστική γλυκόξινη γεύση, θέλουμε να πάρουμε, να το ενισχύσουμε με το ψήσιμο και τα μυρωδικά και να το μετατρέψουμε σε μαγικό ζωμό.
Ενα πιάτο που μυρίζει θάλασσα και συμπληρώνεται με ζεστή σαλάτα εποχής.
Ο κερκυραίος σεφ εμπνέεται από το περίφημο κρητικό γαμοπίλαφο και χρησιμοποιεί τον ζωμό από δύο κρεατικά αλλά και το στακοβούτυρο, για την πλούσια κρέμα της κρητικής γραβιέρας.
Μπορούμε να προσθέσουμε στη γέμιση αυτών των πρωτότυπων γεμιστών, μανιτάρια, πανσέτα καπνιστή για ένταση ή ακόμα και μοσχαρίσιο χτένι μαγειρευτό.
Το χαρούπι και η ξινομυζήθρα δίνουν ταυτότητα στα νόστιμα πιτάκια με πολτό από καπνιστές μελιτζάνες.
Τα όσπρια σε έναν πρωτότυπο… ρόλο.
Ενα πιάτο δροσερό και αρωματικό με υλικά από την κρητική κουζίνα και διαφορετικές οξύτητες και υφές.
Μια συνταγή που απογειώνει το αγαπημένο πουλερικό των Ελλήνων σε μορφή bbq. Εξαιρετικά σημαντικό είναι να το αφήσετε να ψηθεί σωστά και αρκετά χωρίς να βιαστείτε να το γυρίσετε για να βγουν τα αιθέρια των μυρωδικών στη σάρκα και να γίνει τραγανή η πέτσα.
Μια συνταγή για πολύ ζουμερό και γευστικό αποτέλεσμα. Το ψήσιμο θα δώσει την αίσθηση του καπνιστού, ο ντάκος υφή, το τζατζίκι οξύτητα, η σαλάτα δροσιά, τα μπαχαρικά ένταση και τα μυρωδικά άρωμα και φρεσκάδα.
Η μαγεία της απλότητας σε ένα πιάτο
Το μελάνι της σουπιάς δίνει ιδιαίτερη ένταση, νοστιμιά αλλά και εμφάνιση στο πιάτο.
Η γλύκα του αρακά κάνει ωραία αντίθεση με την οξύτητα του ξινόγαλου ενώ τα καρύδια και το μήλο προσθέτουν ένταση και τραγανή υφή.
Μια γρήγορη και εξαίσια μακαρονάδα που μυρίζει άνοιξη.
Μια πρωτότυπη και άκρως γευστική τυρόπιτα για την Κυριακή της Τυροφάγου
Μια συνταγή πρωτότυπη, θρεπτική και νόστιμη. Λειτουργεί σαν ορεκτικό αλλά και σαν τελευταίο πιάτο πριν από το επιδόρπιο ή στη θέση αυτού.
Μια μεσογειακή συνταγή εποχής που με λίγη οργάνωση μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα και να εκπλήξει.