Ετοιμάζουμε ένα «γαλάκτωμα» με μέλι, πορτοκάλι, σκόρδο κρόκους αυγών και κρόκο Κοζάνης και απογειώνουμε το πιάτο μας.
Η παράδοση θέλει σήμερα το τραπέζι μας να έχει ψάρι. Το συγκεκριμένο συνοδεύεται με ένα μοναδικό ριζότο.
Μια πρωτότυπη πρόταση που ανοίγει την όρεξη για τη συνέχεια.
Πρωτότυπο, εύκολο, μοναδικό!
Είναι μία συνταγή με έντονα το αγαπημένα στοιχεία των Επτανησίων, το σκόρδο, το πιπέρι και την οξύτητα- σαν το κερκυραϊκό σοφρίτο. Ο τρόπος αυτός εκτέλεσης το «εξευγενίζει» χρησιμοποιώντας φιλέτο μοσχαριού και το ελαφραίνει χωρίς τσιγαρίσματα και μεγάλους χρόνους μαγειρέματος.
Προσοχή στο αλάτι και στο πιπέρι γιατί όλα τα υλικά έχουν ιδιαίτερη ένταση. Για μια νότα φρεσκάδας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο τέλος ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Θέλει λίγο κόπο και χρόνο παραπάνω, όμως το ιδιότυπο αυτό δέσιμο θα σας εκπλήξει γευστικά.
Μια υπέροχη και εύκολη σαλάτα με το αγαπημένο κρεατικό από την Κρήτη.
Συνηθίζεται να συνδυάζονται θάλασσα με γη σε πολλές κουζίνες ανά τον κόσμο, άλλοι θα το έλεγαν «surf and turf», άλλοι «fusion», άλλοι «terra mare». Ένα φαγητό που τρώγεται κρύο.
Διαλέγουμε ένα πεπόνι που να μοσχοβολάει, μία φέτα βαρελίσια με αισθητή οξύτητα που μαζί με τα ντοματίνια, το πιπεράτο ελαιόλαδο, την καυτερή πιπεριά θα μας δημιουργήσουν το καλύτερο αποτέλεσμα.
Χρησιμοποιούμε παγωμένο το πεπόνι και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου τα ντοματίνια – έτσι θα έχουμε μία ενδιαφέρουσα εναλλαγή θερμοκρασιών στον ουρανίσκο.
Εχει λίγη προετοιμασία, όμως όλα μπορούν να είναι έτοιμα από την προηγουμένη και να τελειώσουμε το πιάτο λίγο πριν από το γεύμα. Είναι πολύ σημαντικό να μην παραψηθούν οι γαρίδες, ώστε να κρατήσουν γεύση, υφή και το ίσιο σχήμα.
Σερβίρεται στη μέση σαν ορεκτικό, αλλά λειτουργεί και σαν ατομική σαλάτα με μερικά βραστά αβγά, ως γαρνιτούρα, και θα δροσίσει κάθε πρωτεΐνη, όπως αρνί, μοσχαρίσιο φιλέτο, αλλά και ψάρια.
Σερβίρεται ιδανικά με βραστές πατάτες, φρέσκα μυρωδικά και καβουρδισμένο σουσάμι.
Μία γλυκιά, πολύ ιδιαίτερη και αρωματική τυρόπιτα που μπορεί να λειτουργήσει ως ορεκτικό, δεκατιανό αλλά και ως επιδόρπιο. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το περγαμόντο με λεμόνι, πορτοκάλι ή και μανταρίνι.
Αν θέλουμε πιο γλυκόξινο αποτέλεσμα προσθέτουμε 1 κ.γ μέλι και 1 κ.γ ξίδι καλής ποιότητας στη σος πιπεριάς.
Για επιπλέον χύλωμα και γεύση, μπορούμε να δέσουμε το ριζότο με έναν κρόκο αβγού στο τέλος, όπως στην καρμπονάρα.
Εδεσμα- λουκούμι που ευωδιάζει δυόσμο, μάραθο και ρίγανη.
Ένα εξαιρετικό φαγητό για το κυριακάτικο τραπέζι – μπορούμε να κρατήσουμε την συνταγή και για το Πάσχα.
Για μια ιδιαίτερα γευστική Τσικνοπέμπτη στο σπίτι.