Η βάση δεν χρειάζεται ψήσιμο, ενώ, επειδή δεν χρησιμοποιούμε καθόλου κρέμα γάλακτος, μειώνουμε ελαφρώς τα κορεσμένα λιπαρά.
Την κόβουμε σε κομμάτια μεγέθους της αρεσκείας μας, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και απολαμβάνουμε.
Φτιάχνουμε το αγαπημένο παραδοσιακό γλυκό με κατσικίσιο γάλα.
Σερβίρουμε θρυμματίζοντας στην επιφάνεια κάθε κρέμας ένα μπισκότο βρόμης.
Με ελάχιστα υλικά «τυροκομούμε» στην κουζίνα μας γρήγορα και εύκολα.
Ένα κλασσικό γλυκό … αλλιώς.
Ενα γευστικότατο γλυκό με το φρούτο της εποχής
Κλασσική και αγαπημένη γεύση του Σεπτεμβρίου.
Θέλει αρκετή υπομονή - περιμένουμε 24 ώρες ανάμεσα στα δυο βρασίματα. Ομως το αποτέλεσμα μας αποζημιώνει!
Ενα εξαιρετικό γιορτινό κέρασμα χωρίς ζάχαρη, με γλύκα που βγαίνει από τα ξερά σύκα.
Προετοιμασία 30′ Ψήσιμο περίπου 50′ Υλικά (για 12 μερίδες) 4 κ.σ. (γεμάτες) μάραθος ψιλοκομμένος, χωρίς τα κοτσάνια 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα, μόνο το λευκό μέρος 80 γρ. σπορέλαιο + λίγο ακόμη για τη φόρμα 100 γρ. γάλα εβαπορέ 3 αβγά ελαφρά χτυπημένα 40 γρ. ούζο 180 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + λίγο ακόμη […]
Είναι σημαντικό να τηρήσουμε την αναλογία ψιλού με χοντρού σιμιγδαλιού, γιατί αλλιώς το γλυκό μας δεν θα αφρατέψει, ούτε θα σιροπιαστεί σωστά.
Δροσερό και πάντα δημοφιλές, το γλυκό των παιδικών μας χρόνων σε πιο ελαφριά εκδοχή με την ίδια πλούσια γεύση.
Ένα πεντανόστιμο κολατσιό για κάθε ώρα.
Από τα πιο ελαφριά γλυκά, αφού δεν έχουν καθόλου λιπαρά. Ο μόνος επιβαρυντικός για την υγεία μας παράγοντας είναι λίγη καστανή ζάχαρη που περιέχουν, ενώ τα αμύγδαλα και τα μανταρίνια που είναι τα βασικά τους συστατικά είναι πολύ θρεπτικά.
Από τα πιο ελαφριά γλυκά που μπορούμε να φάμε, αφού δεν έχουν καθόλου λιπαρά. Ο μόνος επιβαρυντικός για την υγεία μας παράγοντας είναι λίγη καστανή ζάχαρη που περιέχουν, ενώ τα αμύγδαλα και τα μανταρίνια που είναι τα βασικά τους συστατικά είναι πολύ θρεπτικά. Προετοιμασία 30΄ Αναμονή 1 ημέρα και 3 ώρες Ψήσιμο 13΄ Μαγείρεμα 9΄ […]
Απορρίπτουμε τις επικαλύψεις με μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού και επιλέγουμε να πασπαλίσουμε το τσίζκεϊκ μας με καβουρδισμένο φιστίκι Αιγίνης και ξύσμα πορτοκαλιού, κάτι που του πάει πολύ.
Η ζύμη φτιάχνεται με σπορέλαιο αντί για βούτυρο προκειμένου να μειωθούν τα κορεσμένα λιπαρά, αλλά και το συνολικό κόστος της συνταγής.
Το φλουρί μην ξεχάσετε!
Ζουμερό, αφράτο και… εφετζίδικο, αφού με το που το κόψουμε φαίνονται μέσα τα κομματάκια του φρούτου. Μπορούμε να το φτιάξουμε και με μήλα.