Τα πλαστικά κοντεύουν να μας πνίξουν και, παράλληλα με τις προσπάθειες για τη σωστή διαχείριση, την ανακύκλωση και τη μείωση της χρήσης τους, οι επιστήμονες αναζητούν περισσότερο φιλικά για το περιβάλλον και την υγεία υλικά τα οποία θα μπορούσαν να τα αντικαταστήσουν
Πώς θα σας φαινόταν αν όχι μόνο η απέραντη θάλασσα που απλώνεται μπροστά σας αλλά και ο αέρας που αναπνέετε μπορούσαν να μετατραπούν σε πόσιμο νερό;
Κάπου στον γαλαξία μας, σε άλλα ηλιακά συστήματα, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι υπάρχουν πλανήτες πλούσιοι σε άνθρακα με «καρδιά» γεμάτη διαμάντια.
Το 2003, σε μια εγκαταλελειμμένη πόλη μεταλλωρύχων στην έρημο Ατακάμα της Χιλής, βρέθηκε ένας παράξενος μουμιοποιημένος σκελετός: είχε μήκος 15 εκατοστά και έμοιαζε με ανθρώπινο έμβρυο αλλά τα χαρακτηριστικά του ήταν «αλλόκοτα».
Από τα τέλη του περασμένου χρόνου η μόδα έχει καθίσει στο εδώλιο και, όπως όλα δείχνουν, δεν πρόκειται να βγει εύκολα από αυτή τη θέση.
Οι νεαροί κόκκινοι σολομοί του Ειρηνικού (Oncorhynchus nerka) είναι παιχνιδιάρικοι με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Κάθε τόσο πηδούν ψηλά στον αέρα, έως και 30 εκατοστά, και προχωρούν «σχίζοντας» την επιφάνεια του νερού με τα πτερύγια της ουράς τους για απόσταση σχεδόν ενός μέτρου.
Καθώς ο φορτωμένος με σκόνη αέρας κινείται στην ατμόσφαιρα επιδρά στην ακτινοβολία, στη μεταφορά της θερμότητας και στον σχηματισμό των νεφών σε όλη τη Δυτική Αφρική και στις τροπικές περιοχές του Ατλαντικού.
Φανταστείτε ότι βλέπετε ένα τραμ να τρέχει εκτός ελέγχου κατευθυνόμενο καταπάνω σε πέντε ανθρώπους που είναι δεμένοι στις ράγες της γραμμής στην οποία κινείται.
Οταν το τραβάτε, ένα πλεκτό κασκόλ μπορεί να τεντωθεί τόσο ώστε ακόμη και να διπλασιαστεί σε μήκος, αλλά ξαναπαίρνει τις αρχικές διαστάσεις του μόλις το αφήσετε, παρά το γεγονός ότι δεν είναι φτιαγμένο από λάστιχο. Πώς γίνεται αυτό;
Γιατί οι ψεύτικες ειδήσεις εξαπλώνονται τόσο γρήγορα; Και πώς πέφτουμε τόσο εύκολα στην παγίδα τους; Η επικρατέστερη ερμηνεία που έχουν προτείνει ως τώρα οι επιστήμονες είναι ότι αυτό συμβαίνει επειδή με κάποιον τρόπο καταφέρνουν να «αγγίξουν» τη μεροληψία μας.
Την προηγούμενη εβδομάδα, κατηγορούμενος για μια σειρά από σκάνδαλα, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) των Ηνωμένων Πολιτειών Σκοτ Προύιτ υπέβαλε την παραίτησή του.
Την πατάμε, ξαπλώνουμε επάνω της, χτίζουμε με αυτήν πύργους και, ακόμα και όταν την παίρνει το κύμα ή την τινάζουμε από τα πόδια μας, η ψευδαίσθηση του απείρου δεν φεύγει από το μυαλό μας.
Τα ζώα έχουν προσωπικότητα, και αυτό είναι κάτι το οποίο οποιοσδήποτε έχει επαφή με κατοικίδια μάλλον προσυπογράφει.
Κάποτε, στα σκληρά και «άγρια» χρόνια των Αζτέκων, στο κέντρο της Τενοτστίτλαν, στην καρδιά της σημερινής Πόλης του Μεξικού, υψωνόταν ένα μεγαλοπρεπής ναός.
Τρία αντικείμενα που βρίσκονται εδώ και δεκαετίες στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πύλου κρατούσαν κρυμμένα μυστικά.
Τα φορητά πληκτρολόγια που μας δίνουν τη δυνατότητα να γράφουμε με μεγαλύτερη άνεση στις έξυπνες συσκευές μας ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε γίνονται όλο και περισσότερο απαραίτητα στον ολοένα και περισσότερο «μετακινούμενο» τρόπο ζωής μας. Προς το παρόν οι πιο ευέλικτες εκδοχές τους είναι πτυσσόμενες ή μπορούν να τυλιχθούν σε ρολό. Παρ’ όλα αυτά οι […]
Καθυστερούν τα διαστημικά δρομολόγια
Ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας όχι μόνο για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας αλλά και για την «πρόοδό»
Τα πλαστικά κοντεύουν να πνίξουν τις θάλασσές μας και αν εξακολουθήσουμε να τα χρησιμοποιούμε και να τα πετάμε με τον ίδιο ρυθμό και στις ίδιες τεράστιες ποσότητες, οι κίνδυνοι για το περιβάλλον - και ενδεχομένως και την υγεία μας - θα είναι μη αναστρέψιμοι.
Για μία ακόμα φορά εφέτος το «αυλάκι» που χωρίζει τη Στερεά Ελλάδα από την Πελοπόννησο ετοιμάζεται να δεχθεί την επέλαση των μεδουσών.