Πρωτότυπο και γρήγορο πιάτο με τα αρώματα του καλοκαιριού
Ετοιμάζεται σε χρόνο ρεκόρ και είναι πεντανόστιμο.
Μια μακαρονάδα με γλυκιές (από τον αρακά) και πιπεράτες ( από το τσίλι) νότες.
Ενα φαγητό για το κυριακάτικο τραπέζι μας. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με πουρέ πατάτας ή γλυκοπατάτας.
Μπορούμε να κάνουμε τη συνταγή και με αγριογούρουνο, με την διαφορά ότι θα πρέπει να το αφήσουμε για τουλάχιστον 48 ώρες στην μαρινάδα ώστε να μαλακώσει. Προετοιμασία 15΄ Αναμονή 8 ώρες Μαγείρεμα 1 ώρα και 15΄ Υλικά (για 10 μερίδες) 2 κιλά χοιρινή σπάλα 500 ml λευκό κρασί 50 ml ξίδι από κρασί 3 μέτρια […]
Μια υπέροχη ιδέα, όχι μόνο για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, αλλά και για άλλες, ιδιαίτερες μέρες.
Προετοιμασία 20’, Ψήσιμο 30’, Κόστος Υλικά για 6 -8 μερίδες 1 κιλό διάφορα μανιτάρια* (porcini, champignon, shiitake, portobello) κομμένα σε μεγάλα κομμάτια. 2 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια 1 μέτριο κρεμμύδι σε χονδρές φέτες 1 πράσο σε χονδρές φέτες 50γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 50γρ. περίπου αλεύρι 1½ λίτρο ζωμό λαχανικών 80 […]
Εύκολα, πεντανόστιμα, ό,τι πρέπει για να τα προσφέρετε σε γιορτές και πάρτι.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το λάιμ με μοσχολέμονο Χίου.
Το λαβράκι είναι ψάρι ανώτερης ποιότητας με σάρκα απαλή και ντελικάτη. Η γεύση του αναδεικνύεται όταν μαγειρεύεται απλά.
Για να διατηρήσουμε τα μανιτάρια, αφαιρούμε το πλαστικό περιτύλιγμα της συσκευασίας τους και τα αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένα με νωπή πετσέτα. Προτού τα μαγειρέψουμε, τα καθαρίζουμε με βρεγμένο χαρτί κουζίνας.
Η παλαμίδα είναι ένα λιπαρό, χορταστικό ψάρι κατάλληλο για ψήσιμο στον φούρνο ή στα κάρβουνα
Ό,τι πρέπει για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς. Ταιριάζει ωραία με οποιοδήποτε παλαιωμένο, πληθωρικό ερυθρό κρασί, όπως είναι το Ιανός Syrah του Ρούβαλη.
Προετοιμασία 20′, Ψήσιμο 30′, Κόστος 15 ευρώ Υλικά (για 6 – 8 μερίδες) 1 κιλό διάφορα μανιτάρια* (πορτσίνι, σαμπινιόν, σιτάκε, πορτομπέλο) κομμένα σε μεγάλα κομμάτια 2 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια 1 μέτριο κρεμμύδι σε χοντρές φέτες 1 πράσο σε χοντρές φέτες 50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 50 γρ. περίπου αλεύρι […]
Το καλαθάκι Λήμνου είναι ένα τυρί με ελαφρώς αλμυρή και υπόξινη γεύση που ταιριάζει με λαδερά φαγητά και μπαίνει σε ομελέτες
Στο τελευταίο στάδιο του μαγειρέματος μπορούμε αντί να αφήσουμε την κατσαρόλα σκεπασμένη με πετσέτα, να τη μεταφέρουμε σε προθερμασμένο στους 200°C φούρνο για περίπου 30 λεπτά
Για να διατηρήσουμε τα μανιτάρια, αφαιρούμε το πλαστικό περιτύλιγμα της συσκευασίας τους και τα αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένα με νωπή πετσέτα. Προτού τα μαγειρέψουμε, τα καθαρίζουμε με βρεγμένο χαρτί κουζίνας
Υλικά (για 4 άτομα) 800 γρ. μοσχαρίσια σκαλοπίνια (ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας κόψει από κιλότο) 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 ml έ.π. ελαιόλαδο 6 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες 200 ml λευκό ξηρό κρασί 50 ml ξίδι αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο (προαιρετικά) 1 […]
ΥΛΙΚΑ (για 1 ταψί φούρνου) 1,5-2 κιλά διάφορα χόρτα και μυρωδικά (σπανάκι, καυκαλήθρες, μυρώνια, σέσκουλα, μάραθο, άνηθο), πλυμένα και ψιλοκομμένα 2 μικρά πράσα, ψιλοκομμένα 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 350 γρ. σκληρή φέτα, χονδροτριμμένη, και 150 γρ. επιπλέον, για το τέλος 150 γρ. τραχανά 3 μεσαία αβγά 300 ml έ.π. ελαιόλαδο και λίγο ακόμη, για το […]