Τον 5ο αιώνα π.Χ. η Αθήνα κυριαρχεί στο Αιγαίο και η άνθηση του εμπορίου αφορά βέβαια και τα τρόφιμα.
1 κ.γ. λευκό ξίδι μπαλσάμικο 1 κ.γ. λευκό ξίδι μπαλσάμικο 3 ώριμα νεκταρίνια, σε κομμάτια 3 ντομάτες, σε ροδέλες 1/2 φλ. φύλλα βασιλικού, χονδροκομμένα Εκτέλεση Σε ένα μπολ χτυπάμε το μπαλσάμικο με το λάδι. Σε μια πιατέλα αραδιάζουμε τα νεκταρίνια και τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Γαρνίρουμε με τον βασιλικό και σερβίρουμε. […]
Ενα πέταλο καρφωμένο στο Αιγαίο είναι η Μήλος. Αν πας θα αγαπήσεις τις αντιθέσεις της, τα σκληρά τοπία της και την τρυφερή της ηρεμία, τις ιδιαιτερότητες και τα καλωσορίσματά της. Θα πας στο Κλίμα, το φημισμένο ψαροχώρι της Μήλου με τα πολύχρωμα σύρματα (διώροφα χτίσματα σκαμμένα μέσα στα ηφαιστειογενή βράχια όπου προφύλασσαν τις βάρκες τον […]
Το «Μπουκιά και συχώριο», του Ηλία Μαμαλάκη απέκτησε πρόσφατα κι άλλη στέγη στο Μαρούσι (Αιγιαλείας 27-31, Παράδεισος, τηλ: 210 6893444). Μετά από τα εστιατόρια σε Ν. Ερυθραία, Ψυχικό, Ανοιξη και Κολωνάκι, ένα ακόμη «Μπουκιά και Συχώριο» λοιπόν άνοιξε τις πόρτες του για να ξεκινάμε την ημέρα μας με νοστιμότατες πίτες και αρωματικούς καφέδες και να […]
Δεν είναι ένα, δεν είναι δύο τα ολέθρια αποτελέσματα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Δεν το συνειδητοποιείτε, αλλά τα χέρια και τα πόδια σας δεν βρίσκουν ησυχία. Εχουν τη δική τους ζωή και κινούνται ακατάπαυστα σαν να ήθελαν να τρέξουν ή να καταπιαστούν με χειρωνακτικές δουλειές.
«Αφθονα φρούτα και λαχανικά, περπάτημα, επαφή με τη φύση, έλεγχος του στρες» είναι το μάντρα που επαναλαμβάνουν οι ειδικοί για να συνοψίσουν τις συμβουλές οι οποίες θα βελτιώσουν την κατάσταση της υγείας μας.
Ο Γιάννης Καμπούρης είναι ο δραστήριος παραγωγός του εκλεκτού ελαιολάδου Elawon, το οποίο έχει βραβευθεί διεθνώς για τις σημαντικές ιδιότητές του. Τώρα πέρασε και στην παραγωγή μελιού που κυκλοφορεί στην αγορά σε πολύ ωραία συσκευασία. Και τα τέσσερα μονοποικιλιακά μέλια του (θυμαρίσιο, από άνθη πορτοκαλιάς, από καστανιά και από έλατο) είναι θαυμάσια. Το μέλι της […]
Πώς γίνεται να μην έχει κάποιος να φάει, να λιμοκτονεί, να μετράει τα κέρματα προτού πάει στο σουπερμάρκετ για να ψωνίσει και όμως να παχαίνει;
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Γέιλ αποφάσισαν να αποδείξουν με στοιχεία το κλισέ που λέει πως «το διάβασμα κάνει καλό».