ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 40 γρ. ψητές πιπεριές Φλωρίνης σε ξίδι, από βάζο 100 γρ. δαμάσκηνα, αποξηραμένα 1 ντομάτα, σε χονδρά κομμάτια 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο στα 4 300 γρ. χοιρινό κιμά 300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά 1 αβγό 40 γρ. φρυγανιά, χτυπημένη στο multi ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο ½ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη ½ κ.γ. […]
Τρώγεται ως έχει ή μπορείτε να απλώσετε το φαγητό σε πυρέξ, να το καλύψετε με πουρέ και τριμμένα τυριά και να το ψήσετε μέχρι να ροδίσει, φτιάχνοντας έτσι την αγγλική παραδοσιακή πίτα του βοσκού
ΥΛΙΚΑ (για 1 μακρόστενο πυρέξ) Για τον κιμά έ.π. ελαιόλαδο 1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά από λάπα 1 κονσέρβα ντομάτα, κονκασέ 2 πακέτα λαζάνια, παραλληλόγραμμα 12 φέτες τυρί του τοστ Για την μπεσαμέλ 1 λίτρο γάλα 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 80 γρ. βούτυρο αλάτι, πιπέρι […]
ΥΛΙΚΑ (για περίπου 40 κομμάτια) Για τη ζύμη 600 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου 300 γρ. πρόβειο γιαούρτι, με πέτσα 1 πρέζα αλάτι 1 κρόκο αβγού Για τη γέμιση 60 ml ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, τριμμένο 250 γρ. κιμά από λάπα 200 ml χυμό ντομάτας 200 γρ. ντομάτα, […]
YΛΙΚΑ (για 4 παιδιά) έ.π. ελαιόλαδο 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε μπαστουνάκια 1 πιπεριά κέρατο, σε λεπτά μπαστουνάκια 6 ώριμες ντομάτες, τριμμένες 5 αβγά αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές. Ρίχνουμε τις ντομάτες και τις αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά. […]
ΥΛΙΚΑ (για 1 σάντουιτς) 2 φέτες πολύσπορο ψωμί ½ στήθος κοτόπουλου, βρασμένο 5-6 φλοίδες γραβιέρας Νάξου 1 αβγό, βραστό, σε ροδέλες 2-3 φύλλα ρόκας, χονδροκομμένα Για τη σος γιαουρτιού 2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά ½ παντζάρι, βρασμένο και τριμμένο 1-2 κλωναράκια μαϊντανό, τα φύλλα, ψιλοκομμένα 1 κ.γ. έ.π. ελαιόλαδο ½ σκελίδα σκόρδο, τριμμένη […]
ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα) 1 μεγάλο αγγούρι, καθαρισμένο και ξεσποριασμένο, και 10 επιπλέον μπαστουνάκια αγγουριού, για το σερβίρισμα 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 2% λιπαρά 2 σταγόνες ταμπάσκο 1 πρέζα κύμινο, σε σκόνη 5-6 κλωναράκια μάραθο, ψιλοκομμένα 2 κ.σ. χυμό λάιμ 5-6 φύλλα δυόσμου και μερικά ακόμη για το σερβίρισμα αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι EKTEΛΕΣΗ Στον κάδο […]
Το ραγού είναι φαγητό κατσαρόλας με κρέας ή κοτόπουλο, λαχανικά και πηχτή σάλτσα
YΛΙΚΑ (για 12 κομμάτια) 2 αγγουράκια, κατά προτίμηση βιολογικά, τριμμένα και στραγγισμένα στο σουρωτήρι 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες ½ πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη 1 σφηνοπότηρο ούζο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 12 κρίθινα παξιμαδάκια 1 φλ. φέτα, τριμμένη 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 1 κ.σ. ξηρή ρίγανη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μπολ βάζουμε τα αγγουράκια, τις ντομάτες, την […]
YΛΙΚΑ (για 6-8 άτομα) 5-6 μεγάλα θράψαλα, καθαρισμένα* και κομμένα σε μπαστούνια 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα Για το ντιπ γιαουρτιού 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 4-5 κλωναράκια άνηθο 1/2 κ.γ. μουστάρδα της αρεσκείας μας 1 κ.σ. χυμό λεμονιού αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια πιατέλα ρίχνουμε […]
ΥΛΙΚΑ (για 24 κομμάτια) 250 γρ. ανθότυρο, τριμμένο 150 γρ. κατίκι Δομοκού 1 αβγό 2 κ.σ. γάλα αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο 4 φύλλα κρούστας EKTEΛΕΣΗ Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ανθότυρο με το κατίκι. Σε ένα άλλο, χτυπάμε το αβγό με το γάλα και προσθέτουμε τα 2/3 του μείγματός τους στα τυριά. […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα) 4 χωριάτικα λουκάνικα 4 λουκάνικα Φρανκφούρτης 4 λουκάνικα Γερµανίας (Weisswurst, Knackwurst κ.ά.) 100 ml χυµό λεµονιού Για την πατατοσαλάτα 4-5 πατάτες, καλά πλυµένες 1 χωριάτικο λουκάνικο, σε ροδέλες ή 5-6 φέτες µπέικον, σε καρέ 2-3 κ.σ. κάππαρη 2 φρέσκα κρεµµυδάκια, ψιλοκοµµένα 1 ξερό κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο 5-6 κ.σ. µαγιονέζα 1½ κ.σ. µουστάρδα […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα) 8 φέτες πανσέτας 8 φτερούγες κοτόπουλου 8 κεµπάπ (έτοιµα από τον κρεοπώλη) 8 χοιρινά καλαµάκια (έτοιµα από τον κρεοπώλη) 8 πίτες για σουβλάκια ρίγανη αλάτι πάπρικα γλυκιά 1 µατσάκι µαϊντανό, ψιλοκοµµένο 2-3 ντοµάτες, σε ροδέλες 1 κρεµµύδι, σε ροδέλες Για τη µαρινάδα µπάρµπεκιου (για την πανσέτα και το κοτόπουλο) 1 φλ. […]