Μπορούμε να κονσερβοποιήσουμε πιπεριές Φλωρίνης στο σπίτι αφού πρώτα τις ψήσουμε, τις ξεφλουδίσουμε και τις κλείσουμε σε βάζο με ξίδι και αλάτι.
Επειδή το κρέας του κουνελιού δεν έχει λίπος χρειάζεται χαμηλή φωτιά, για να μη στεγνώσει και σκληρύνει.
Για να γκρατινάρουμε ένα φαγητό το περιχύνουμε με μείγμα αβγών ή μπεσαμέλ προτού το ψήσουμε
Φτιάξτε μεγαλύτερη ποσότητα σάλτσας κιμά από αυτήν που θα χρησιμοποιήσετε στη μακαρονάδα και εμπλουτίζοντάς την με τυρί, καρότο, μανιτάρι και μαϊντανό θα έχετε έτοιμη τη γέμιση.
Αν κλείσετε τα ίδια υλικά, μαζί με μια δροσερή σος γιαουρτιού, ανάμεσα σε στρογγυλά ψωμάκια κομμένα στη μέση, θα φτιάξετε νόστιμα μπέργκερ
YΛΙΚΑ (για 6-8 άτομα) 5-6 μεγάλα θράψαλα, καθαρισμένα* και κομμένα σε μπαστούνια 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα Για το ντιπ γιαουρτιού 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 4-5 κλωναράκια άνηθο 1/2 κ.γ. μουστάρδα της αρεσκείας μας 1 κ.σ. χυμό λεμονιού αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια πιατέλα ρίχνουμε […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα) 8 φέτες πανσέτας 8 φτερούγες κοτόπουλου 8 κεµπάπ (έτοιµα από τον κρεοπώλη) 8 χοιρινά καλαµάκια (έτοιµα από τον κρεοπώλη) 8 πίτες για σουβλάκια ρίγανη αλάτι πάπρικα γλυκιά 1 µατσάκι µαϊντανό, ψιλοκοµµένο 2-3 ντοµάτες, σε ροδέλες 1 κρεµµύδι, σε ροδέλες Για τη µαρινάδα µπάρµπεκιου (για την πανσέτα και το κοτόπουλο) 1 φλ. […]
Διαφέρουν χάρη στο ούζο και στα τριμμένα αγγουράκια και θα συντροφεύσουν ιδανικά κάθε ουζοκατάνυξη
ΥΛΙΚΑ (για 24 κομμάτια) 250 γρ. ανθότυρο, τριμμένο 150 γρ. κατίκι Δομοκού 1 αβγό 2 κ.σ. γάλα αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο 4 φύλλα κρούστας EKTEΛΕΣΗ Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ανθότυρο με το κατίκι. Σε ένα άλλο, χτυπάμε το αβγό με το γάλα και προσθέτουμε τα 2/3 του μείγματός τους στα τυριά. […]
Μια δροσιστική σούπα, ιδανική για ορεκτικό, την οποία μπορείτε να σερβίρετε με μία μικρή βρασμένη γαρίδα στο χείλος του ποτηριού
Μην τσιγκουνευτείτε το πιπέρι, που πρέπει να είναι φρεσκοτριμμένο, για να πάρουν τα τυροπιτάκια το άρωμά του και τη σπιρτάδα του
Ο,τι απέμεινε από το βραστό ή ψητό κοτόπουλο μπορεί να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο σε ένα σάντουιτς.
YΛΙΚΑ (για 12 κομμάτια) 2 αγγουράκια, τριμμένα και στραγγισμένα στο σουρωτήρι 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες ½ πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη 1 σφηνοπότηρο ούζο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 12 κρίθινα παξιμαδάκια 1 φλ. φέτα, τριμμένη 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 1 κ.σ. ξηρή ρίγανη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μπολ βάζουμε τα αγγουράκια, τις ντομάτες, την πιπεριά και το […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα) 4 χωριάτικα λουκάνικα 4 λουκάνικα Φρανκφούρτης 4 λουκάνικα Γερµανίας (Weisswurst, Knackwurst κ.ά.) 100 ml χυµό λεµονιού Για την πατατοσαλάτα 4-5 πατάτες, καλά πλυµένες 1 χωριάτικο λουκάνικο, σε ροδέλες ή 5-6 φέτες µπέικον, σε καρέ 2-3 κ.σ. κάππαρη 2 φρέσκα κρεµµυδάκια, ψιλοκοµµένα 1 ξερό κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο 5-6 κ.σ. µαγιονέζα 1½ κ.σ. µουστάρδα […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 12 γαρίδες No 1, κατεψυγμένες, καθαρισμένες 3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 1 πορτοκαλί πιπεριά, σε κυβάκια ½ σκελίδα σκόρδο αλάτι, πιπέρι 1/3 ποτηράκι του κρασιού ούζο 1 συσκευασία πιλάφι αραμπιάτα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ξεπαγώνουμε τις γαρίδες. Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε την πιπεριά για 1-2 λεπτά, μέχρι να […]
Η γεύση και η υφή των φρέσκων ζυμαρικών είναι για πολλούς ανώτερη των αποξηραμένων.
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 12 γαρίδες No 1, κατεψυγμένες, καθαρισμένες 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 πορτοκαλί πιπεριά, σε κυβάκια ½ σκελίδα σκόρδο αλάτι, πιπέρι 1/3 ποτηράκι του κρασιού ούζο 1 συσκευασία πιλάφι αραμπιάτα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ξεπαγώνουμε τις γαρίδες. Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε την πιπεριά για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει […]