ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα) 50 γρ. φρέσκο βούτυρο, τύπου Κερκύρας 6 μεγάλες φέτες ψωμί ολικής άλεσης, κομμένες στη μέση 2 ροδάκινα Νάουσας ΠΟΠ, κομμένα κυδωνάτα 100 ml μέλι 250 γρ. ανεβατό 8-10 φύλλα δυόσμου, για τη διακόσμηση EKTEΛΕΣΗ Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το μισό βούτυρο και ροδίζουμε τις φέτες του ψωμιού. Τις […]
ΥΛΙΚΑ (για 6-10 άτομα) 100 ml γλυκό κρασί Σάμου 10 αποξηραμένα σύκα «Ταξιάρχης Β. Ευβοίας» 2 κλωνάρια φασκόμηλο 10 κόκκους πιπεριού 10 φέτες προσούτο Ευρυτανίας 1 ματσάκι ρόκα, τα φύλλα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια μικρή κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε το κρασί, τα σύκα, το φασκόμηλο και το πιπέρι και τα βράζουμε έως ότου εξατμιστεί το […]
Η φάβα κάνει καλή παρέα µε τα θαλασσινά, τα μανιτάρια, τα καραμελωμένα κρεμμύδια, τις µελιτζάνες στον φούρνο και µε τα παραδοσιακά αλλαντικά
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 60 ml έ.π. ελαιόλαδο 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 200 γρ. κολοκυθάκια, τριμμένα 200 γρ. μέτριο κριθαράκι 1 λίτρο ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου αλάτι, πιπέρι 100 γρ. αβγοτάραχο Μεσολογγίου, σε φέτες 1 ματσάκι φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο EKTEΛΕΣΗ Σε μια ρηχή κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο […]