Η πραλίνα, το αγαπημένο άλειμμα των παιδιών, μπαίνει σαν γέμιση σε κρέπες και τούρτες και γίνεται μια εύκολη μους αν την ανακατέψουμε με ίση ποσότητα σαντιγί.
Ενα γλυκό αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα Καφέ
Το σιρόπι της κομπόστας του ανανά μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε φρουτοσαλάτα μαζί με λίγο μπράντι ή κάποιο λικέρ της αρεσκείας μας
ΥΛΙΚΑ (για 8-10 ατομικά μπολ) Για τη γρανίτα 700 ml νερό 150 γρ. ζάχαρη 20 ml σιρόπι γλυκόζης 2 ξυλάκια κανέλας 320 γρ. σοκολάτα υγείας (72% περιεκτικότητα σε κακάο), χονδροσπασμένη λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου για τη διακόσμηση Για τον ανανά 1 ανανάς, καθαρισμένος και κομμένος σε κύβους 600 ml νερό 400 γρ. ζάχαρη 1 λέμονγκρας […]
ΥΛΙΚΑ (για 5 άτομα) 300 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά 1 λουβί βανίλια Μαδαγασκάρης, τους σπόρους 40 γρ. ζάχαρη 200 γρ. σοκολάτα υγείας, 70% κακάο, σε κομμάτια 25 βατόμουρα 10 μούρα 30 μύρτιλλα 5 φράουλες, κομμένες στα 4 μερικά φύλλα μέντας EKTEΛΕΣΗ Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τους σπόρους της βανίλιας […]
Ο έτοιμος πουρές βύσσινου περιέχει αρκετή ζάχαρη. Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκα βύσσινα για να φτιάξετε πουρέ, το τελικό αποτέλεσμα δεν θα είνατο ίδιο γλυκό
ΥΛΙΚΑ (για 6 ατομικές ταρτιέρες διαμέτρου 7 εκ.) Για τη βάση 250 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θ.δ. 160 γρ. ζάχαρη άχνη {{{ moto }}} 2 αβγά 500 γρ. αλεύρι, μαλακό 5 γρ. μπέικιν πάουντερ 1 πρέζα αλάτι Για τη μους σοκολατας 300 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά 150 γρ. σοκολάτα γάλακτος, σε κομμάτια Για το […]
ΥΛΙΚΑ (για 1 ταψί διαμέτρου 25 εκ.) 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά 200 γρ. ψιλό σιμιγδάλι 80 γρ. ζάχαρη 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 5 γρ. σόδα ξύσμα από 1λεμόνι, ακέρωτο λίγο αλεύρι και λίγο βούτυρο για την επάλειψη του σκεύους Για το σιρόπι 250 ml νερό 300 γρ. ζάχαρη 1 ξυλάκι […]
ΥΛΙΚΑ (για 5 κομμάτια) Για τη σάλτσα σοκολάτας 200 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά 80 ml σιρόπι γλυκόζης 1 λουβί βανίλια Μαδαγασκάρης, τους σπόρους 100 γρ. σοκολάτα υγείας, σε κομμάτια 60 γρ. σοκολάτα γάλακτος, σε κομμάτια Για τις μπανάνες 30 γρ. βούτυρο αγελάδος 5 μπανάνες 100 γρ. ζάχαρη 30 ml μαύρο ρούμι EKTEΛΕΣΗ Σάλτσα σοκολάτας: […]
ΥΛΙΚΑ (για 15 καλαμάκια) 15 φράουλες, καθαρισμένες ή ρώγες σταφυλιών ή 8 σύκα κομμένα στη μέση 1 ανανά, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους 15 μεγάλα κεράσια, χωρίς κουκούτσι ή 8 βανίλιες στα 2 ή 4 μάνγκο στα 4 5 μικρά ακτινίδια, κομμένα στα 3 50 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά ½ ματσάκι λουίζα, τα φύλλα […]
ΥΛΙΚΑ (για 5 άτομα) 1 ματσάκι βασιλικό 20 γρ. κουκουνάρι, καβουρντισμένο* 20 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θ.δ. 30 γρ. ζάχαρη άχνη 80 ml νερό 500 γρ. έτοιμο παγωτό της αρεσκείας μας 500 γρ. μπισκότα της αρεσκείας μας 500 γρ. φράουλες, καθαρισμένες ή φρούτα του δάσους ή βανίλιες ή ανανά σε κυβάκια ΕΚΤΕΛΕΣΗ Στον κάδο του […]
Το ιμβερτοσάκχαρο είναι ένα μείγμα γλυκόζης και φρουκτόζης που υπόσχεται να δώσει σώμα και γλυκύτητα στο παγωτό, χωρίς να το κάνει λιγωτικό...
Το καρδάμωμο θεωρείται ότι έχει τόσο δυναμωτικές ιδιότητες ώστε χάρη σε αυτές δημιουργήθηκε η λέξη «καρδαμώνω»
Για το μπεν μαρί φούρνου βάζουμε τη φόρμα μέσα σε ταψί και ρίχνουμε τόσο βραστό νερό όσο να καλύψει περίπου τα 3/4 της φόρμας
ΥΛΙΚΑ (για περίπου 25 κομμάτια) Για τα μακαρόν 200 γρ. ζάχαρη άχνη 150 γρ. πούδρα αμυγδάλου 3 ασπράδια αβγών 30 γρ. ζάχαρη Για την κρέμα 150 ml γάλα 30 γρ. ζάχαρη 2 κρόκους αβγών, ελαφρά χτυπημένους 40 γρ. κορν φλάουρ 1 κ.σ. κανέλα, σε σκόνη ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο 120 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε […]
ΥΛΙΚΑ (για μία μακρόστενη φόρμα του κέικ) Για την καραμέλα 200 γρ. ζάχαρη 60 ml νερό Για την κρέμα 500 ml φρέσκο γάλα 150 γρ. ζάχαρη ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο 4 αβγά και 2 κρόκους 70 γρ. κακάο σε σκόνη EKTEΛΕΣΗ Καραμέλα: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό και τα βράζουμε […]
YΛΙΚΑ (για 8 ατομικές ταρτιέρες διαμέτρου 10 εκ.) Για τις τάρτες 250 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θ.δ. 160 γρ. ζάχαρη άχνη 2 αβγά 400 γρ. αλεύρι, μαλακό 100 γρ. κακάο, σε σκόνη 5 γρ. μπέικιν πάουντερ 1 πρέζα αλάτι Για την γκανάς σοκολάτας 350 γρ. σοκολάτα της αρεσκείας μας, σε κομμάτια 500 ml κρέμα γάλακτος, […]