Εκτός από φημισμένα «ήσυχα» κρασιά, το μοσχοφίλερο μας δίνει και εξαιρετικά αφρώδη. Προερχόμενη από τους πιο ορεινούς αμπελώνες του οροπεδίου της Μαντινείας, η δημιουργία της οικογένειας Σπυροπούλου οινοποιείται με την παραδοσιακή μέθοδο και έτσι βάζει δίπλα στα αρώματα του τριαντάφυλλου, του περγαμόντου και του jasmine tea ελάχιστες ζύμες και λίγο μπισκότο. Οπως όλα τα άλλα […]
Ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου είναι ο μεγαλύτερος αστέρας του ελληνικού κρασιού και το κτήμα των 780 στρεμμάτων στην Επανομή το απόλυτο πρότυπο οινοποιητικής οργάνωσης. Από αυτό προέρχεται μια μοναδική συλλογή κρασιών, της οποίας το Sauvignon Blanc είναι ένα από τα πρώτα διαμάντια της. Μπορεί να ζυμώνεται και να ωριμάζει σε γαλλικά βαρέλια, όμως αυτό δεν έχει […]
Η ναυαρχίδα της Σεμέλης είναι δίχως αμφιβολία ένα κρασί που επαναπροσδιορίζει τις δυνατότητες του αγιωργίτικου. Προέρχεται από τον ιδιόκτητο αμπελώνα στο Κούτσι που βρίσκεται σε υψόμετρο 650 μέτρων και θεωρείται η κορυφαία υποζώνη όλης της Νεμέας, ενώ ωριμάζει 3 ½ ολόκληρα χρόνια – εκ των οποίων 18 μήνες είναι σε βαρέλι και άλλους 24 στη […]
Η σημαντική οινοποιία της Πάτρας οινοποιεί εδώ και χρόνια τη σπάνια ερυθρωπή ποικιλία σιδερίτης. Αυτή η προσπάθεια έδινε ένα αξιόλογο λευκό κρασί και ένα παλιωμένο απόσταγμα, μέχρις ότου ένα «Μικρό ροζ λουλούδι» ξεπήδησε από τις δεξαμενές τής οικογένειας Παρπαρούση. Με το ιδιαίτερα ωχρό χρώμα του, τις χαμηλής έντασης νότες αχλαδιού Poire Williams και το ελαφρύ […]
Η Γαία δεν είναι υπεύθυνη μόνο για την επανάσταση της Νεμέας, αλλά και για αυτήν της γλυκιάς Νεμέας, μια και από το οινοποιείο στο Κούτσι προέρχεται το πρώτο ποιοτικό επιδόρπιο αγιωργίτικο. Για να συμβεί βέβαια αυτό, τα σταφύλια της πολυδύναμης ποικιλίας απλώνονται στον ήλιο για 3-4 εβδομάδες προκειμένου να αφυδατωθούν, με το κρασί που προκύπτει […]
Κρασί από λιαστά σταφύλια
Η εταιρεία Μπουτάρη μάς έχει συνηθίσει σε εξαιρετικές πειραματικές εμφιαλώσεις που συσσωρεύουν την εμπειρία ενός και πλέον αιώνα. Το σπάνιο αυτό αφρώδες με τη συνολική παραγωγή των 2.145 φιαλών παράγεται με την κλασική μέθοδο της διπλής ζύμωσης αποκλειστικά από ξινόμαυρο. Ομως εδώ η οινολογική ομάδα δεν επέλεξε σταφύλια από το φημισμένο για αυτόν τον τύπο […]